رییس مرکز بهداشت استان همدان گفت: 798 بیمار مبتلا به تب مالت در شش ماهه اول سالجاری در استان همدان شناسایی شده است.
کد خبر: ۳۰۹
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۱ 19 January 2015

'حسین عرفانی' درگفت وگو با خبر نگار تابناک اظهار داشت:همدان یکی از سه استان پر شیوع کشور در بیماری تب مالت است و این تعداد ابتلا در استان همدان نشان از بروز 42.09 مورد در هر صد هزار نفر از جمعیت استان دارد.

وی عنوان کرد: در سال گذشته یک هزار و 502 بیمار مبتلا به تب مالت در استان همدان شناسایی شد و میزان بروز این بیماری نیز در سال گذشته 81.44 مورد در هر صد هزار نفر بوده است.

وی با بیان اینکه میزان شیوع تب مالت در مناطق مختلف به عوامل گوناگونی بستگی دارد، اظهار کرد: همجواری استان همدان با استان های مرزی کشور و ورود و خروج دام ها از کشور همسایه منطقه غرب (عراق) کنترل این بیماری را در استان با سختی هایی روبه رو کرده است.

وی ادامه داد: هم اکنون این بیماری در برخی کشورها به طور کامل ریشه کن شده است که این امر سود زیادی برای این کشور ها از نظر سلامت دام و درگیر نشدن نیروهای انسانی داشته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: مرکز تحقیقات تب مالت در استان همدان فعال شده و هم اکنون نیز یک مطالعه تحقیقاتی به منظور کنترل این بیماری در این مرکز در حال انجام است.

وی ادامه داد: ابتلا به این بیماری در استان همدان در حال افزایش بوده و در جمعیت شهری و روستایی بیشتر مبتلایان را آقایان و در جمعیت عشایری نیز خانم ها بیشترین میزان مبتلایان را به خود اختصاص داده اند.

وی عنوان کرد: بیشترین میزان شیوع این بیماری در سن 25 تا 30 سال بوده و بیشتر مبتلایان را به ترتیب خانه داران، کشاورزان و دامداران به خود اختصاص داده اند.

وی گفت: راه های انتقال بیماری تب مالت به انسان به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم است که روش مستقیم آن شامل تماس با بافت های حیوان آلوده نظیر خون، ترشحات رحمی و ترشحات جنین سقط شده و همچنین تماس با جنین سقط شده است.

وی تصریح کرد: روش سرایت بیماری تب مالت به صورت غیر مستقیم نیز شامل مصرف شیر خام و فرآورده های لبنی آلوده به خصوص پنیر تازه، خامه، سرشیر و کره، انتقال تنفسی از طریق افشانه های موجود در هوای آغل، اصطبل آلوده یا آزمایشگاه و فرو رفتن سر سوزن سرنگ حاوی واکسن های حیوانی به دست انسان است.

عرفانی بیان کرد: قبل از مصرف شیرخام باید آنرا به مدت پنج دقیقه در حرارت جوش قرار داده و سپس مصرف کرد و پنیر تازه تهیه شده نیز به مدت سه ماه در آب نمک نگهداری و سپس مصرف شود.

عامل بیماری تب مالت نوعی باکتری به نام بروسلا بوده که این میکروب دارای انواع مختلفی است که نوعی از این باکتری که بیشتر در گوسفند و بز دیده می شود مهم ترین عامل ایجاد این بیماری در انسان به شمار می رود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار