عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی‎گفت: هدف ما از مذاکرات هسته‎ای لغو تحریم‏‌ها به عنوان یگانه صلاح غرب علیه ملت ایران است در این راستا باید بعد از توافق هسته‏‌ای تمام تحریم‌‏ها به صورت یکجا حذف شود.
کد خبر: ۲۲۷۵۵
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷ 15 April 2015
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامیگفت: هدف ما از مذاکرات هستهای لغو تحریم‏‌ها به عنوان یگانه صلاح غرب علیه ملت ایران است در این راستا باید بعد از توافق هسته‏‌ای تمام تحریم‌‏ها به صورت یکجا حذف شود.

به گزارش تسنیم ؛ابراهیم کارخانه در سلسه همایشهای حفظ استقلال ایران که با محوریت مذاکرات هستهای با عنوان «مخالفتی نمیکنیم خوشبین نیستیم» در سالن چمران دانشگاه بوعلیسینا برگزار شد، اظهار داشت: فناوری هستهای ایران از جنبه علمی اکنون به یک مسئله سیاسی تبدیل شده است در این راستا برای تبیین درست جایگاه سیاسی این دستاورد باید اهمیت علمی انرژی هستهای بیان شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای تداوم زندگی و تأمین نیازمندها، بشر باید انرژی هستهای را به خدمت گیرد که در این زمینه کشورهایی مانند امریکا ورود پیدا کردهاند.

وی درباره تاریخچه بکارگیری انرژی هستهای در ایران گفت: در سال ۵۰ یک اندیشمند امریکایی برای ایران چنین برآورد که در آینده به ۲۰ هزار مگاوات برق اتمینیاز دارد در این راستا نخستین نیروگاه ایران در بوشهر ساخته شد و تا ۸۵ درصد عملیات ساخت آن پیشرفت کرد و با پیروزی انقلاب اسلامی و شروع جنگ پیمانکاران این پروژه را رها کردند.

کارخانه بیان کرد: در جنگ تحمیلی و بعد از آن به صورت ۱۰۰ درصد مورد تحریم دشمن قرار گرفتیم و همه دنیا تصور میکردند که ایران دیگر نمیتواند امیدی به ترسیم افق بلند در برنامه هستهای داشته باشد اما جوانان خلاق و مبتکر ایرانی در راستای دستیابی به دانش هستهای پیش رفتند و با گذشت هفت سال، دو سانتریفیوژ را طراحی و ساختند و بعد از ۹ سال آنها تبدیل به آبشار شدند که ۱۶۴ ماشین را در بر میگیرد.

وی افزود: در زمانی که ایران از یک آبشار سانتریفیوژی بهرهمند شد منافقان اعلام کردند که ایران در نیروگاه نطنز در حوزه هستهای فعالیت میکند و این امر سبب شد در حالی که هنوز اثری از فعالیت هستهای در میان نبود و بیشتر جنبه فیزیکی مورد توجه بود، بازرسان آژانس وارد کشور شوند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس عنوان کرد: در سال ۸۲ تمام فعالیتهای هستهای ایران در نطنز و اراک به حالت تعلیق درآمد در حالی که ایران اعلام کرده بود که دنبال فعالیت بمب اتمی نیست و چون آن کشورها دنبال بهانههای متعدد برای گرفتن حق هسته‏ای ما بودند مقام معظم رهبری دستور فک پلمپ تأسیسات هستهای را صادر کرد.

توافق ژنو بخش قابل توجهی از فعالیتهای هستهای کشور را به تعلیق درآورد

کارخانه با بیان اینکه با وجود تحریمها ایران قدرتمندانه فعالیت هستهای خود به هیچ عنوان متوقف نکرد، گفت: از سال ۸۴ تا ۹۲ هم مذاکره میکردیم و هم برنامه هستهای را قدرتمند انجام میدادیم.

وی افزود: براساس توافق نامه ژنو قرار بود در سوم آذر ماه ۹۳ که مدت آن یکساله بود برنامه جامع مشترک در زمان نهائی خود شروع شود اما به سبب عدم رسیدن به نتایج زمان مذاکرات هفت ماه دیگر تمدید شد و امریکائیها ایران را تهدید کردند که تا ۱۱ فروردین ماه اگر آنچه آنها می‏‌گویند نپذیریم تحریمها را تشدید می‏‌کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامیتأکید کرد: بر این اساس در پاسخ به این تهدید در مجلس، طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هستهای ارائه و ۲۲۵ نفر از نمایندگان آن را امضا کردند و در صحن علنی مجلس پس از دفاع با ۱۷۴ رأی به تصویب رسید که طبق این طرح در صورت تشدید تحریمها، ایران توافقنامه ژنو را ملغی اعلام میکند و دوباره فعالیت خود را از سر می‏‌گیرد.

وی گفت: تمام تحریمهای اعمال شده علیه ایران باید یکجا لغو شود و اکنون نیز این طرح در کمیسیون انرژی و امنیت ملی مجلس در حال بررسی است تا هر زمانی لازم شد مجلس با این مصوبه از تیم مذاکره کننده پشتیبانی کند.

کارخانه با اشاره به بیانیه لوزان عنوان کرد: بیانیه مشترک در ۱۳ فرودین ماه صادر شد اما امریکائیها دو ساعت بعد بیانیه کاخ سفید را منتشر کردند که حق ملت ایران به طور ۱۰۰ درصد زایل شده است و اما معتقدیم که آنها دروغ می‏‌گویند و مواد اعلام شده در آن واقعیت ندارد.

وی خواستار صدور یک بیانیه از سوی تیم مذاکره کننده در مقابل بیانیه امریکا شد و ابراز کرد: روز گذشته با کسب امضا توسط ۲۱۱ نماینده مجلس از وزیر امور خارجه خواستند که فکت شیت جمهوری اسلامی را منتشر کنند البته استناد به فکت شیت مشترک در بیانیه لوزان است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با اشاره به مباحث طرح شده در بیانیه لوزان اظهار داشت: در رابطه با مسئله نطنز از حدود ۱۶ هزار سانتریفیوژ موجود در این نیروگاه قرار است ۵ هزار و ۶۰ مورد سانتریفیوژ نسل یک فعال باشد و مازاد آن را برچینند و زیر نظر آژانس نگهداری شود و همچنین هزار دستگاه سانتریفیوژ نسل دو نیز برداشته شود.

وی با بیان اینکه با ۵ هزار سانتریفیوژ نمیتواند سوخت مورد نیاز نیروگاه را تأمین کرد، افزود: از موارد مورد نقد در بیانیه و توافق نامه این است که به مدت ۱۰ سال باید سانتریفیوژهای نسل یک مستقر باشند و ۱۵ سال نیز در فردو تحقق و توسعه غنی‏‌سازی انجام نشود.

کارخانه عنوان کرد: ما با مذاکرات و توافق مخالف نداریم چرا که دشمن مشترک ملت ما مشخص است و همه زیر چتر نظام جمهوری اسلامی زندگی میکنیم و این انتقادات از نظر دلسوزی برای حفظ و دفاع از نظام است.

وی فردو را دژ تسخیرناپذیر جمهوری اسلامی برشمرد و بیان کرد: تأسیسات هستهای فردو ۱۳۰ متر زیر زمین قرار دارد و از این نظر از دسترس دشمن در امان است اما در توافق لوزان در مدت ۱۵ سال نباید ماده غنی شده و قابل شکاف در فردو وارد شود و تنها باید هزار سانتریفیوژ نسل یک را در فردو نگهداری کنیم.

نمایندگان ایران قدرت چانهزنی حفظ تأسیسات هستهای کشور را داشته باشند

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس تصریح کرد: نمایندگان ایران باید قدرت چانهزنی حفظ تأسیسات هستهای کشور را داشته باشند چرا که فردو امنترین سنگر هسته‏‌ای جمهوری اسلامیو راکتور اراک و راکتور تحقیقاتی تهران نیز باید به صورت مجزا حفظ شوند.

وی افزود: کشورهای ۱ + ۵ نگران ماده پلوتونیم به عنوان ماده اولیه ساخت بمب اتمیهستند که به عنوان پسماند سوخت اورانیوم اراک تولید می‏‌شود بر این اساس طبق اظهارات آنها باید این سوخت توسط شورای امنیت از کشور خارج شود.

کارخانه تأکید کرد: هدف ما از مذاکرات هستهای این است که تحریم‌‏ها به عنوان یگانه صلاح غرب علیه ملت ایران به کلی لغو شود در این راستا طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید بعد از توافق هسته‏ای تمام تحریم‏ها به صورت یکجا حذف شود.

وی افزود: تاکنون شورای امنیت ۶ قطعنامه علیه تأسیسات هستهای ایران صادر کرده است که پنج مورد آن در مسائل اقتصادی ما تاثیری ندارد و فقط در قطعنامه ۱۹۲۹ به مسائل تجاری و به بکارگیری فناوری نوین و تسلیحات جدید اشاره دارد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامیبیان کرد: قرار است این ۶ قطعنامه در یک قطعنامه خلاصه شود و با تصویب شورای امنیت تبدیل به الزام آور جهانی شود که این اتفاق به نفع کشور ما نیست چرا که این قطعنامه به دنبال دسترسی به حریم امنیتی ما است.

طبق بیانیه مشترک لوزان تحریم‏‌های ثانویه امریکا برداشته میشود

وی گفت: در توافق نامه ژنو به صراحت قید شده که تمام تحریمهای شورای امنیت، اتحادیه اروپا و امریکا باید لغو شود.

کارخانه تأکید کرد: بود یا نبود تحریم‏ها در حد یک مصوبه است اما تعهدات ایران سخت افزاری و تخصصی است که با برداشته شدن آنها به غیرت ملت یاران بر میخورد چرا که طبق این بیانیه باید جمهوری اسلامیایران تمام تعهدات کلیدی خود را انجام دهد و بعد مرحله به مرحله امریکا تحریم‏ها را لغو کند.

پذیرش پروتکل الحاقی زمینه نفوذ به حریم امنیتی کشور را فراهم می‏کند

عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره پروتکل الحاقی نیز اظهار داشت: در سال ۱۹۶۸ کشورهای دارای سلاح هستهای به این نتیجه رسیدند که بتوانند کنترل تسلیحات را در جهان در اختیار قرار دهند که مهلت این NPT در سال ۱۹۹۳ تمام شد و بعد از تمدید در سال ۱۹۹۷ پروتکلی به آن اضافه شد که کشورهای عضو NPT آن را پذیرفتند و طبق آن آژانس می‏‌تواند سرزده از فعالیتهای هسته‌‏ای مشکوک در کشورها بازرسی انجام دهد.

وی گفت: در پروتکل الحاقی اطلاعات محرمانه سایت های هسته‌ای در اختیار آژانس قرار می‌گیرد که اعضای آن را همین کشورها تشکیل می‏‌دهند حال در بیانیه لوزان قرار شده که پروتکل الحاقی اجرایی شود و دسترسی فرا پروتکلی را بپذیریم که البته مصوبه مجلس نیاز دارد.

کارخانه افزود: استفاده از مدرن‏ترین فناوریهای نظارتی جهان در ایران شیوهای برای نفوذ به حریم امنیتی کشور در قالب پروتکل الحاقی است و این روش نظارتی کشور ما را در معرض خطر قرار می‏‌دهد در این راستا بزرگترین معروف برای ملت ما حفظ نظام است.

 

 

 

منبع: تسنیم
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار