مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان همدان گفت: از آموزش‌های مهارت جوانان، استقبال خوبی وجود دارد و به دلیل شرایط کرونا سعی شده برخی از این مهارت‌ها به صورت آنلاین و بخش دیگر به صورت عملی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی درمراکز ثابت و آزاد آموزش داده می‌شود.
کد خبر: ۹۸۵۲۶۸
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۲ 11 August 2021

مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان همدان گفت: از آموزش‌های مهارت جوانان، استقبال خوبی وجود دارد و به دلیل شرایط کرونا سعی شده برخی از این مهارت‌ها به صورت آنلاین و بخش دیگر به صورت عملی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی درمراکز ثابت و آزاد آموزش داده می‌شود.

به گزارش تابناک همدان، وهب مختاران در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت‌های آموزشی مرکز فنی و حرفه‌ای استان همدان، افزود: از ابتدای سال تا پایان تیرماه ۴ هزار ۲۸۶ نفر در دوره‌های آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای شرکت کرده اند.
 
وی در خصوص آموزش در مناطق روستایی نیزیاد آور شد: با هماهنگی کمیته آموزشی در سال جاری تاکنون ۱۵۰ روستا بالغ بر ۸۷۱ نفردردوره‌های آموزشی، مهارت کسب کرده اند.
وی اظهار داشت: کمیته هماهنگی متشکل از اداره صنعت و معدن، کار و رفاه اجتماعی و اداره کل فنی و حرفه‌ای است که با توجه به نیاز استان جلسات هماهنگی برگزار می‌شود و درنهایت بعد از نیاز سنجی منجر به برگزاری دوره‌های اموزشی در روستا‌ها می‌شود.
 
مختاران با بیان اینکه برای آموزش مهارت در روستا‌ها از تیم‌های سیاراستفاده می‌شود، یاد آور شد: برگزاری دوره‌های آموزشی در روستا‌ها چرخشی است و بعد از نیاز سنجی، تیم سیار در روستا مستقر و با استفاده از ظرفیت روستاها، متقاضیان آموزش داده می‌شوند.

وی در ادامه از واحد مشاوره و رهگیری اشتغال خبر داد و افزود: در خصوص مشاوره، واحدی به نام "مشاوره و ره گیری اشتغال" داریم که از مربی و کارگاه شروع و در نهایت جمع بندی توسط واحد‌های استانی انجام می‌شود، به طور مثال یک فردی که قبل از شروع به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای می‌تواند مشاوره‌های لازم را از مربیان و کار افرینان ما بگیرد و این مشاوره و رهگیری تا بعد از پایان آموزش‌ها ادامه دارد و حتی فردی که بعد قبولی در آزمون گواهینامه دریافت می‌کند و توسط رابطین ما پیگیری می‌شود که آیا وارد بازار کار شده یا خیرومطالعات میدانی در این باره صورت می‌گیرد.

مختاران، مهمترین سرمایه یک فرد را زمان و وقت اعلام کرد و گفت: مهمترین و با ارزشترین سرمایه هر فردی زمان است و ما تلاش داریم بهترین بهره وری را از زمان آموزش داشته باشیم.
 
مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان همدان، یکی از آسیب پذیرترین آموزش‌ها را آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بعد از شیوع کرونا، دانست و یاد آور شد: با توجه به اینکه آموزش باید مبتنی بر تجربه وعملی باشد و به صورت مجازی زیاد جوابگو نیست.

مختاران با اشاره به ایجاد زیر ساخت‌های سازمان آموزش فنی و حرفه ای، افزود: در سایتی که کشوری است در آن محتوا و فیلم‌های آموزشی تولید می‌شده و در اختیار مهارت آموزان قرار میگیرد و همچنین کلاس‌های حضوری هم با رعایت پروتکل‌ها و کاهش افراد امکان پذیر است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به همکاری‌های موجود با بنگاه‌های اقتصادی و صاحبان مشاغل، گفت: با توجه به برنامه‌های ارایه شده توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، بنگاه‌های اقتصادی بالای ۳۶ نفر جهت ارتقا مهارتشان آموزش داده می‌شوند.

مختاران با بیان اینکه ارتباط با صنعت ویژگی‌های خوب و مثبتی دارد، افزود: تا پایان سال ۹۸ فقط یک واحد صنعتی برای آموزش داشتیم و از پایان ۹۸ تا به امسال به ۱۶ مرکز ارتقا پیدا کرده و این مراکز اقتصادی و صنعتی تحت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای قرار دارند و تا پایان سال این مراکز به دو برابر خواهد رسید.
 
در امر آموزش قافیه را به مدرک گرایی باخته ایم/ برخورداری ۱۵۰ روستا در استان همدان از دوره‌های آموزش و مهارت‌های فنی و حرفه‌ای/ توسعه بدون پیوست مهارتی در جامعه امکان پذیر نیست

وی در خصوص آموزش سربازان نیز گفت: بر اساس دیدگاهی که وجود دارد "به هر جوان یک مهارت اموزش بدهیم". در همه پادگان‌های استان کارگاه آموزشی برقرار است و ۹۶۹ نفر از سربازان تا پایان تیر ماه امسال آموزش دیده اند.

مدیر کل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای استان همدان کاهش آسیب‌های اجتماعی را از اولویت‌های سازمان دانست و تصریح کرد: تاکنون یک هزار و ۱۸۲ نفر از زندانیان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دریافت کرده اند که جا دارد از نیروی انتظامی و پادگان‌ها که در این شرایط سخت فضا را برای برگزاری دوره‌های آموزشی مهیا کرده اند، تشکر کنیم. 

مختاران با اشاره به اینکه حتی کسانی که شاغل هستند به آموزش‌های ما نیاز دارند، افزود: ما برای آمار گیری یک جامعه ۵ هزار نفری را در نظر میگیریم و از این جامعه ۵ هزار نفری مشخص شد تعداد ۲ هزار نفر شاغل هستند و برای ارتقا مهارت آمده اند و مابقی شاغل نیستند که از این تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ نفر بعد از آموزش مشغول به کار شده اند.

وی در ادامه به برگزاری المپیاد ۲۰۱۹ اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: در سال ۲۰۱۹ المپیاد در روسیه برگزار شد کشور ایران ارتقا ۱۵ پله‌ای را داشت و بین ۶۳ کشور رتبه ۲۴ را کسب کردیم که از تیم ۱۰ نفره ایران ۵ نفر توانستند به مدال دست پیدا کنند که یک نفراز این افراد در رشته مهندسی مکانیک از همدان حضور داشت که بسیار تاثیر گذار در ارتقا رتبه ایران در المپیاد بود.

مختاران افزود: در سطح ملی نیز امسال ۱۶ نفر شرکت کننده در مسابقات ملی مهارت شرکت کردند که ۹ مرداد ماه با حضور مدیران تراز اول کشور برگزار شد و افرادی که در این مسابقات ملی حائز رتبه بشوند سال آینده به مسابقات بین المللی چین اعزام خواهند شد.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۹۷ آموزشگاه فعال در سطح استان داریم، اظهار داشت: ۲۰ اموزشگاه نیز در دست تاسیس است و این آموزشگاه‌ها بیشترین خسارت را به دلیل کرونا متحمل شده اند.

مختاران با اشاره به اینکه آموزشگاه‌های آزاد به دلیل شیوع کرونا ۲۲۷ روز به ناچار تعطیل شده اند، افزود: با توجه به مذاکراتی که که با شرکت‌های بیمه انجام شده این آموزشگاه‌ها ۲۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان فقط خسارت ناشی از کرونا را متحمل شده اند.
 
وی یادآور شد: حمایت‌های انجام شده نزدیک به ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات و ۱۸۰ میلیون تومان خسارت از شرکت‌های بیمه به آموزشگاه‌ها پرداخت شده است که در مقابل خسارت‌های موجود این رقم ناچیز است.

مختاران در ادامه با بیان اینکه ما در امر آموزش قافیه را به مدرک گرایی باخته ایم، تصریح کرد: ما به افراد آچار به دست و پنجه ماهر نیاز داریم و صرفا با مدرک و مدرک گرایی اشتغال ایجاد نخواهد شد لذا هر چقدر مهارت گرایی را تقویت کنیم افراد بیشتری وارد بازار کار و اشتغال خواهند شد و باید فرهنگ سازی در جامعه ایجاد شود تا مردم نسبت به آموزش مهارت بیشتر توجه کنند و صرفا به دنبال افزایش مدرک دانشگاهی برای جوانان نباشیم بلکه به دنبال مهارت و حرفه آموزی آن‌ها باشیم.

وی خاطر نشان ساخت: درهر جامعه‌ای عرضه و تقاضا حرف اول را می‌زند وقتی ما همچنان برای رشته‌های دانشگاهی تبلیغ و سرمایه گذاری و استاد تربیت میکنیم که تئوری آموزش بدهد به لحاظ عرضه، آموزش‌های نظری را بیش از حد وسعت می‌بخشیم نباید انتظار داشته باشیم اتفاق خوبی رخ بدهد چرا که جامعه امروز نیاز به افرادی با مهارت‌های مختلف نیاز دارد برنامه ریزی ما در این زمینه خروجی آینده را رقم خواهد زد.

 مدیر کل فنی و حرفه‌ای استان با بیان اینکه علیرغم مشکلاتی که وجود دارد سعی کرده ایم از قافله عقب نمانیم، تاکید کرد: ما از همه پتانسیل‌ها جهت ارتقا مهارت آموزی و ارتقا سطح آموزش‌های به روز استفاده می‌کنیم و حمایت‌های لازم نیز باید از سازمان فنی و حرفه‌ای صورت بگیرد.

مختاران در پایان با اشاره به اینکه هر برنامه‌ای در خصوص اشتغال و در زمینه توسعه و خلق ثروت، باید بر اساس آموزش منابع انسانی باشد، افزود: توسعه بدون آموزش منابع انسانی معنی ندارد لذا هر برنامه ریزی که در راستای خلق ثروت و اشتغال باشد باید پیوست مهارتی آن دیده شود و بدون پیوست مهارتی هر گونه سرمایه گذاری منجر به شکست خواهد بود.
 
 
در امر آموزش قافیه را به مدرک گرایی باخته ایم/ برخورداری ۱۵۰ روستا در استان همدان از دوره‌های آموزش و مهارت‌های فنی و حرفه‌ای/ توسعه بدون پیوست مهارتی در جامعه امکان پذیر نیست
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار