مجری طرح توسعه کشت دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با افزایش قیمت خرید تضمینی پیش بینی می‌شود نرخ کلزا در کشور به ۳۳ هزار و ۵۰۰ ریال افزایش یابد و جهشی در افزایش درآمد کشاورزان ایجاد شود.
کد خبر: ۶۵۰۶۳۱
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴ 03 September 2018
مجری طرح توسعه کشت دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با افزایش قیمت خرید تضمینی پیش بینی می‌شود نرخ کلزا در کشور به ۳۳ هزار و ۵۰۰ ریال افزایش یابد و جهشی در افزایش درآمد کشاورزان ایجاد شود.
 
به گزارش ایرنا، علیرضا مهاجر در نشست هم اندیشی معاونان بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت ۹ استان کشور در همدان افزود: کشت دانه‌های روغنی از سال ۹۴ در کشور شروع شد که برای خودکفایی در این بخش باید کشت این محصول پایدار شود.

وی میزان نیاز کشور را به روغن خوراکی یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: مصرف سرانه روغن خوراکی در کشور، از مرز ۲۰ کیلوگرم نیز عبور کرده است و این درحالی است که میانگین مصرف سرانه روغن در جهان حدود ۱۲ کیلوگرم است؛ بنابراین باید درباره مصرف روغن به مردم هشدار داد.

مجری طرح خودکفایی دانه‌های روغنی کشور با بیان اینکه تولید محصول کلزا مانع خروج ارز برای خرید روغن خام و کنجاله می‌شود افزود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در وزارت جهاد کشاورزی، ۷۰ درصد از نیاز کشور به دانه‌های روغنی باید در داخل تولید شود.

مهاجر گفت: در حال حاضر ۲ نوع کلزای بهاره و زمستانه در کشور تولید می‌شود که ۷۰ درصد از نیاز بذر هبیرید کلزای بهاره برای کشت در مزارع، در داخل کشور تولید می‌شود.

سال گذشته هر کیلوگرم محصول کلزا ۲۷ هزار و ۸۳۰ ریال خریداری شد که با برنامه ریزی دولت، این رقم در سال زراعی جاری به ازای هر کیلوگرم به ۲۸ هزار ۶۶۵ ریال افزایش یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان نیز گفت: امسال طبق برنامه ریزی‌های انجام شده باید بیش از هشت هزار هکتار از اراضی همدان زیر کشت کلزا قرار گیرد تا ۱۵ هزار تن بهره وری دانه روغنی داشته باشیم.

منصور رضوانی جلال افزود: کلزا یکی از محصولات راهبردی و مورد درخواست رهبری برای افزایش ضریب خوداتکایی بوده که سال گذشته در کل کشور ۱۸۰ هزار تن دانه روغنی کلزا خریداری شده است.

وی بابیان اینکه سال گذشته در استان همدان پنج هزار و ۶۹۰ تن کلزا تولید و خریداری شد افزود: در حوزه تولیدات گیاهی میزان تولیدات چهار میلیون تن است که بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن از تولیدات گیاهی استان به گیاهان زراعی اختصاص دارد.

وی ادامه داد: ۶۳۰ هزار هکتار از اراضی استان زیرکشت محصولات زراعی آبی و دیم است و تا ۳.۵ میلیون تن تولید انواع محصولات زراعی را داریم.

وی اظهار داشت: سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد اهداف بخش گندم و دانه‌های روغنی و حوزه‌های زیرساختی آب محقق شد و امسال سطح زیرکشت دانه‌های روغنی در سطح استان افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت:بیش از ۸۰ درصد اراضی مستعد کشاورزی همدان به آبیاری نوین مجهز شده است و اجرای این طرح برای ۲۰ درصد مابقی، دشوار است و در این زمین‌ها باید با ایجاد زیرساخت ها، یکپارچه سازی اراضی انجام شود.

استان همدان یک هزار و ۹۵۰ هکتار وسعت دارد که ۴۶ درصد آن منابع طبیعی، ۳۳ درصد اراضی زراعی، ۳.۷ درصد باغ‌ها و حدود ۱۳.۱ درصد آن نیز آیش است.

استان همدان در بخش کشاورزی ۱۱۷ هزار بهره بردار دارد که با داشتن ۲۶ درصد اشتغال استان، ۲۹ درصد ارزش افزوده، سالانه حدود ۴.۵۵ میلیون تن محصول کشاورزی را تولید می‌کند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار