شهاب‌الدين غندالي، مديرعامل این صندوق، تنها مدير ارشدی است كه اين روزها در پاسخ دادن به اتهام‌ها و ابهام‌ها پاسخگو است. او كه از سوي برخي نمايندگان مجلس و رسانه‌ها با شايعه بازداشت همسر، فرزند و حتي برادر همسر خود مواجه شده، در نامه‌اي هم به دادستان تهران نوشته است.
کد خبر: ۲۹۰۶۰۳
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰ 04 September 2016
معماي ناشي از اتهام فساد در صندوق ذخيره فرهنگيان و بانك سرمايه همچنان ادامه دارد و انتظار مي‌رود 7 عضو هيات امناي صندوق ذخيره فرهنگيان به عنوان امناي سهامداران به ويژه فرهنگيان و معلمان شاغل و بازنشسته شفاف توضيح دهند كه ماجرا چيست و در مقام ديده‌باني و نظارت بر حقوق سهامداران چه كرده‌اند؟

به گزارش تابناک اقتصادی،در تركيب هيات امناي صندوق ذخيره ارزي نام وزير فعلي آموزش و پرورش و 2 وزير سابق ديده مي‌شود و انتظار به حق سهامداران به ويژه فرهنگيان ايجاب مي‌كند، وزراي كه با راي مجلس سكاندار وزارت آموزش و پرورش بوده‌اند يا هستند صادقانه از آنچه در صندوق ذخيره فرهنگيان و شركت‌هاي اقتصادي زيرمجموعه آن به ويژه بانك سرمايه مي‌گذرد، سخن بگويند و به ابهام‌ها و سوال‌ها پاسخ دهند.

علي‌اصغر فاني، وزير فعلي آموزش و پرورش، رئيس هيات امناي صندوق ذخيره فرهنگيان است و حسين مظفر و مرتضي حاجي وزراي اسبق آموزش و پرورش همچنان عضو هيات امناي صندوق يادشده هستند. افزون بر آنها، سيد محمد بطحايي، نايب‌رئيس، سيد رحمت‌اله اكرمي، سيد حسين شبيري و غلامرضا حيدري كرد زنگنه رييس اسبق سازمان خصوصي‌سازي جزو امناي صندوق ذخيره فرهنگيان هستند.

ارزش 10 هزار ميليارد توماني صندوق ذخيره فرهنگيان و عضويت بيش از 800 هزار فرهنگي و غيرفرهنگي به عنوان سهامداران اين صندوق وقتي دوچندان و حساسيت‌برانگيز مي‌شود كه بدانيم 27 شركت در زيرمجموعه اين صندوق قرار دارند كه شامل، شركت ساختماني معلم و شركت تامين سرمايه فرهنگيان (هلدينگ ساختماني صندوق)، شركت خدمات رفاهي زاگرس، شركت ليزينگ فرهنگيان و شركت سرمايه‌گذاري اقتصاد و رفاه فرهنگيان به عنوان گروه خدمات رفاهي صندوق يادشده مي‌شود. افزون بر اين صندوق ذخيره فرهنگيان با مالكيت شركت‌هاي ايران ارقام، صنايع آموزشي، تجهيز مدارس ايران و پژوهش و نوآوري صنايع آموزشي دست برتر را در صنايع آموزشي و آي‌تي دارد. 

شايد بيشتر سهامداران صندوق ذخيره فرهنگيان خبر ندارند كه سهامدار 5 شركت فعال در صنعت انرژي كشور هم هستند چه اينكه شركت‌هاي پترو فرهنگ، كيمياي پارس خاورميانه، پتروشيمي مرواريد، شركت نيروگاهي زيرساخت توليد انرژي هاي پاك و پتروشيمي خراسان هم در تملك صندوق ذخيره فرهنگيان قرار دارد. البته بنگاه‌داري صندوق ذخيره فرهنگيان به حوزه صنعت هم زبانزد است و شركت‌هايي چون بازرسي مهندسي ايران، ميرداد، آلوپن، پلور سبز، ماشين‌سازي اراك و بازرسي مهندسي صنعتي ايران هم از ديگر شركت‌هاي وابسته به صندوق ذخيره فرهنگيان به شمار آيد.

فعاليت صندوق ذخيره فرهنگيان در صنعت بانك، بيمه و بورس البته اين انتظار را براي سهامداران به همراه داشته كه سود خوبي در نتيجه سال‌هاي سپرده‌گذاري نزد صندوق ذخيره فرهنگيان نصيب آنها شود چه اينكه سهامدار اصلي بانك سرمايه، بيمه معلم، شركت سرمايه‌گذاري فرآيند، خدمات بيمه‌اي شرف اطمينان، شركت سرمايه‌گذاري فرهنگيان، كارگزاري ارديبهشت ايرانيان و شركت خدمات بيمه‌اي اميد آسايش و سرمايه ايرانيان همين صندوق ذخيره فرهنگيان است. صندوقي كه در روزهاي اخير به دليل ابهام 8 هزار ميليارد توماني و مطالبات معوق بانك سرمايه به ميزان 4 هزار و 400 ميليارد توماني كه به گفته شهاب‌الدين غندالي مديرعامل صندوق يادشده 3 هزار و 285 ميليارد تومان آن تنها در دست 5 نفر است، در سخت‌ترين دوران خود براي شفاف‌سازي و پاسخگويي قرار دارد.

دفاع يك تنه مديرعامل از اتهام‌ها

شهاب‌الدين غندالي، مديرعامل صندوق ذخيره فرهنگيان تنها مدير ارشد اين صندوق است كه اين روزها در پاسخ دادن به اتهام‌ها و ابهام‌ها يك تنه پاسخگو شده است. او كه از سوي برخي نمايندگان مجلس و رسانه‌ها با شايعه بازداشت همسر، فرزند و حتي برادر همسر خود مواجه شده، در نامه‌اي به دادستان تهران با رد اتهام‌ها اعلام كرده است: به عنوان عالی ترین مقام اجرایی مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان ضمن اعلام آمادگی کامل جهت در اختیار قرار دادن تمامی اسناد و مدارک لازم به نمایندگان محترم در کمیته شفاف سازی توافق شده در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و مقام عالی وزارت،از جنابعالی تقاضا دارم با توجه به حساسیت و اهمیت موضوع و جامعه فرهنگیان،دستور فرمائید ضمن بررسی عملکرد مجموعه،ریشه های این حرکت ناشایست و غیر اسلامی و انسانی را شناسایی فرموده و اقدامات لازم را جهت برخورد جدی با متخلفین صادر فرمائید.

از انتصاب خاص يا بي‌ثباتي مديريتي بانك سرمايه

خبر ديگر اينكه گفته مي‌شود يكي از بستگان نزديك وزير آموزش و پرورش در سطوح بالاي مديريتي شركت ماشين‌سازي اراك با نظر شخص اقاي وزير قرار گرفته و اين گمانه مطرح است كه انتصاب‌هاي غيركارشناسي و عمدتا مبتني بر روابط باعث كاهش سودآوري شركت‌هاي وابسته به صندوق ذخيره فرهنگيان شده است. البته مديرعامل صندوق يادشده كاهش 200 ميليارد توماني ارزش شركت‌هاي بورسي وابسته به اين صندوق را ناشي از تهاجم‌هاي به گفته او ناجوانمردانه نسبت داده است. هرچند هنوز درباره فساد احتمالي رخ داده در دادن تسهيلات به افراد خاص موسوم به 5 نفر توسط بانك سرمايه و دوره زماني آن اختلاف نظر جدي وجود دارد، اما بي‌ترديد ادامه فعاليت بانكي كه اميد فرهنگيان به آن دوخته شده بدون مديرعامل بر وخامت اوضاع مي‌انجامد. به ويژه اينكه مشخص نيست تسهيلات پرداخت شده  به 5 نفري كه اسم‌شان اعلام نشده در دولت محمود احمدي‌نژاد و هدايت مديران دولت سابق بر اين صندوق رخ داده يا در دوران سرپرستي پرحاشيه مديرعامل صندوق ذخيره فرهنگيان بر بانك سرمايه اتفاقاتي به وقوع پيوسته است؟

هيات امنا شفاف‌سازي كند

به گزارش تابناک اقتصادی،در شرايطي كه برخي نمايندگان مجلس قصد استيضاح وزير آموزش و پرورش را دارند و از سوي فصل بازگشايي مدارس هم نزديك است، بهتر است كميته شفاف‌سازي يا حقيقت‌ياب و نهادهاي نظارتي براي پايان دادن به نگراني‌هاي فزاينده فرهنگيان عضو اين صندوق و اطمينان خاطر به آنها براي دلگرم‌شدن در سال تحصيلي جديد تشكيل شود و دستكم هيات امناي صندوق ذخيره فرهنگي به جاي سكوت شفاف اعلام كنند چه اتفاقاتي رخ داده و سود ناشي از سرمايه‌گذاري بيش از 800 هزار فرهنگي در اين صندوق در شركت‌هاي زيرمجموعه چه خواهد شد؟
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار