معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اعلام اینکه روند تدوین دستورالعمل اجرایی طرح انضباط بخشی اجتماعی و ساماندهی صنایع و مشاغل منطقه 12 در ابعاد مختلف و پنج محور اساسی، آغاز شده است، گفت: امیدواریم با ورود طرح سامان بخشی به منطقه نگین تهران، شاهد ارتقای شاخص های کیفی ارائه خدمات و تحقق هرچه بیشتر و بهتر حقوق شهروندان باشیم.
کد خبر: ۴۵۲۷۵
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۳ 09 June 2015
به گزارش ایسنا، مجتبی عبدالهی با اعلام اینکه طرح سامان دهی و انضباط بخشی منطقه 12 در 5 محور مهم و اثرگذار تهیه و تدوین شده و اجرا می شود، تصریح کرد: یکی از مهم ترین رویکردهای این طرح، ساماندهی وضعیت کنونی فعالیت دستفروشان، بساط گستران و افرادی که به واسطه فروش کالایی در پیاده راه ها سد معبر ایجاد می کنند، است.

وی با بیان اینکه ساماندهی روند فعالیت آن دسته از مغازه دارانی که برای عرضه محصولات شان پیاده راه ها را اشغال می کنند از دیگر اولویت های طرح سامان دهی منطقه 12 است ، گفت: در نظر داریم به منظور برقراری انضباط اجتماعی هم در زمینه آسان سازی تردد شهروندان و هم نظم بخشی فعالیت های کسبه، وضعیت فعالیت مغازه داران در حریم مغازه ها را نیز سامان دهی کنیم.

معاون شهردار تهران با یادآوری اینکه نگاه شهرداری به دستفروشان، عاری از برخوردهای قهری است، گفت: یکی از اولویت های شهرداری تهران ساماندهی محل تردد عابران پیاده است که این روزها به واسطه فعالیت دستفروشان یا بساط گستران در منطقه با کمی مشکل مواجه شده است. از همین رو در نظر داریم در روند تهیه و تدوین دستورالعمل اجرایی، بتوانیم شرایط و امکاناتی برای این دستفروشان فراهم آوریم.

عبدالهی با یادآوری اینکه یکی از روش های ساماندهی دستفروشان، شناسایی این افراد و نظم بخشی این گروه با ارائه کارت های شناسایی است، ادامه داد: اجرای این طرح ساماندهی فعالیت دستفروشان در عین حال که سخت است، بی هیچ تردیدی به منظور انضباط بخشی به منطقه 12 لازم و ضروری است.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران همچنین از برنامه ریزی و مطالعه معاونت متبوع خود پس از شناسایی و کارت دار کردن دستفروشان منطقه 12، به منظور شناسایی و جانمایی مکانی برای فعالیت این افراد خبر داد و گفت: در حال برنامه ریزی هستیم آیا امکانی وجود دارد مکانی را برای این افراد مشخص کنیم تا دستفروشان پس از شناسایی، با داشتن کارت و لباس مشخص، در مکانی به عرضه محصولات شان بپردازند یا خیر.

وی هدف از شناسایی و تخصیص مکانی مشخص به دستفروشان را حمایت از فعالیت آن گروه از دستفروشانی عنوان کرد که فاقد امکاناتی همچون مغازه برای عرضه محصولات صنایع دستی یا تولیدی شان هستند تا در روند کسب درآمد این افراد نیز خللی ایجاد نشود.

عبدالهی در ادامه افزود: در راستای طرح ساماندهی فعالیت دستفروشان منطقه 12، می توانیم به صورت هفتگی، یک یا دو روز، این فرصت را برای این گروه از افراد فراهم کنیم تا در مکانی مشخص بازارهای خرید و فروش راه اندازی کنند تا تولیدات و آثارشان را به دست مشتری ها برسانند؛ همچون پاساژ پروانه واقع در خیابان جمهوری که روزهای جمعه در آن جمعه بازاری برگزار می شود و شاهد هستیم که از سوی شهروندان تهرانی و سایر مناطق اطراف تهران نیز با استقبال خوبی مواجهه شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران با یادآوری اینکه دستفروشی یکی از ناهنجاری های جامعه است که به دلیل مشکلات اقتصادی در کلانشهرها و به ویژه تهران شکل می گیرد، اظهار کرد: شهرداری در نظر دارد در روند تهیه و تدوین طرح ساماندهی منطقه 12 که نگین تهران است، فرصتی برای ساماندهی این مشاغل نیز فراهم کند تا در مسیر کاهش ناهنجاری های هسته اولیه پایتخت گام های موثری بردارد.

ساماندهی چرخ دستی ها به منظور برقراری انضباط شهری
وی یکی دیگر از برنامه های معاونت خدمات شهری در طرح انضباط شهری منطقه 12 را ساماندهی نحوه فعالیت چرخ دستی ها اعلام و بیان کرد: در نظر داریم با شناسایی و شناسنامه دار کردن این افراد در کنار تهیه کاورهای متحدالشکل، روند فعالیت چرخ دستی ها را نیز سامان بخشی کنیم.

عبدالهی ساماندهی فعالیت های چرخ دستی های بازار را یک اقدام لازم و ضروری دانست و افزود: علاوه بر نوع پوشش و شناسنامه دار شدن این افراد، باید نحوه فعالیت چرخ دستی ها و مرزبندی های لازم برای رفت و آمدهای آنها نیز مشخص شود.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران ساماندهی فعالیت چرخ دستی های بازار تهران را لازمه تحقق اهداف طرح انضباط شهری منطقه 12 تهران عنوان و خاطر نشان کرد: تمامی برنامه ریزی هایی که در دست اقدام قرار گرفته اند، برای ایجاد نظم در بازار و کل منطقه 12 تهیه و تدوین می شوند و بیش از هر زمان دیگری نیازمند مشارکت های شهروندان هستیم.

ساماندهی لاستیک فروشان و اوراقچی ها در مسیر برقراری نظم
وی یکی دیگر از ابعاد طرح ساماندهی و انضباط بخشی منطقه 12 تهران را ساماندهی صنایع مزاحم و رفع آلایندگی هایی از این دست دانست و گفت: در نظر داریم آن دسته از صنایعی که برای شهروندان ساکن در این منطقه ایجاد مزاحمت می کنند همچون لاستیک فروشی های دست دوم یا اوراق‌چی ها را نیز ساماندهی و در صورت نیاز به مکانی دیگر منتقل کنیم.

به گفته وی، در روند تهیه و تدوین دستورالعمل اجرایی طرح انضباط اجتماعی در منطقه 12، شهرداری تلاش خواهد کرد ساماندهی صنایع مزاحم و آلاینده به نحوی صورت گیرد که کسبه نیز رضایت کامل داشته باشند، همچون اجرای طرح ساماندهی شیمیایی فروشان تهران که امروز یکی از موفقیت های شهرداری در زمینه ساماندهی مشاغل است.

ورود انضباط شهری به پیرایش شهر و حذف زواید بصری
عبدالهی یکی دیگر از برنامه های طرح انضباط اجتماعی در منطقه 12 را متوجه پیرایش نمای شهری و حذف زواید بصری عنوان و بیان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در طرح ساماندهی نگین تهران لحاظ می شود، رسیدگی به نماهای شهری است. بدین معنا که آن دسته از تجهیزات ساختمانی، وسایل و امکاناتی که از مرز استاندارد نماها خارج شده و منجر به ایجاد اغتشاشات بصری شده اند نیز ساماندهی می شوند.

وی با یادآوری اینکه زیبایی بصری نماهای شهری یکی از موارد مهمی است که منجر به برقراری انضباط شهری می شود، افزود: به منظور تحقق واژه نظم و ساماندهی، در نظر داریم تمامی زوایدی که از بناها بیرون زده است و به شکل زواید بصری خودنمایی می کنند را نیز به حد استاندارد لازم برسانیم.

عبدالهی همچنین از ساماندهی وضعیت تابلوهای این منطقه خبر داد و افزود: اگر تابلویی در جای مناسبی نصب نشده باشد، ساماندهی خواهد شد تا منظر شهری به نظم و انضباط مورد نظر و حد استاندارد برسد.

به گفته معاون خدمات شهری شهرداری تهران، همچنین در روند نظم بخشی به منطقه 12، اگر نیاز به شست و شو و رنگ آمیزی مجدد تابلوها وجود داشته باشد یا از سوی شهروندان یا کسبه سیستم های خنک کننده به ویژه کولرهای آبی در جای مناسبی تعبیه نشده باشند، اقدامات لازم نیز صورت خواهد گرفت. همان طور که پیش تر نیز در خیابان ناصر خسرو طرح سامان بخشی با این اهداف به اجرا در آمده و امروز شاهد برقراری یک نظم بصری در این منطقه هستیم.

بالاترین حجم تولید پسماند در بازار تهران از نوع خشک
وی یکی دیگر از ابعاد اجرای طرح انضباط شهری در منطقه 12 را ساماندهی پسماند این بخش از تهران خواند و گفت: در نظر داریم روند ساماندهی پسماند این منطقه، چه در بخش تولید و چه جمع آوری، با نگاهی به شعار آسمان آبی، زمین پاک تحقق یابد.

عبدالهی یکی از مهم ترین مواردی که در زمینه ساماندهی پسماند منطقه 12 باید به اجرا درآید را جمع آوری صحیح و به موقع و راس ساعت 9 شب عنوان کرد و گفت: به منظور ایجاد یک نظم اجتماعی در زمینه پسماند این منطقه از پایتخت، در نظر داریم به نحوه تعبیه مخازن نیز نگاهی دوباره و کارشناسانه داشته باشیم تا اگر لازم است به منظور افزایش کارایی مخازن، جانمایی های مجدد نیز صورت گیرد.

وی دقت بر عملکرد خودروهای جمع آوری زباله هم از نظر ساعت تردد و هم روند فعالیت و رعایت بهداشت و شست و شوی به موقع را از دیگر برنامه های طرح انضباط شهری در منطقه 12 برشمرد و خاطرنشان کرد: بی هیچ تردیدی نظافت و شست وشوی به موقع خودروها و حتی مخازن در کنار نظم بخشی دوباره به ورود و خروج این وسایل حمل و نقلی می تواند ما را در نیل به اهداف طرح ساماندهی نگین پایتخت یاری کند.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران شناسایی مکان هایی که بیشترین حجم زباله های منطقه را تولید می کنند را از اولویت های برنامه ریزی های معاونت متبوع خود در مسیر اجرای طرح انضباط شهری منطقه 12 دانست و گفت: به منظور اجرای هرچه موثر و فراگیرتر طرح انضباط شهری در این منطقه، در نظر داریم آن دسته از واحدهایی که میزان تولید پسماندشان بسیار زیاد است را شناسایی و ساماندهی کنیم زیرا یکی از اهداف اصلی شهرداری، تحقق شعار آسمان آبی، زمین پاک است که با ساماندهی وضعیت پسماند منطقه 12 می توانیم در مسیر تحقق این شعار که منجر به تامین حقوق شهروندان می شود، گام های اساسی برداریم.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار