رئیس هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: سالانه 88 درصد مواد از چرم کشور به صورت سالامبور صادر می‌شود.
کد خبر: ۴۰۷۹۵
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴ 29 May 2015
رضا حمیدی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کیف و کفش چرم که در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، در خصوص سایز صنعتی ایران بیان کرد: صنعت چرم کشور حداقل چهار میلیارد دلار ثروت را می‌تواند برای اقتصاد کشور به ارمغان بیاورد اما متاسفانه با صادرات بی‌رویه سالامبور به کشورهای دیگر این منبع مالی به هدر می‌رود.

وی صنعت چرم ایران را غولی خفته دانست و گفت: باید به دنبال یافتن فرمولی بود که به وسیله آن بتوان به دولتمردان تفهیم کرد صنعت چرم ایران همانند طلا باارزش و اشتغال‌زا است.

حمیدی با بیان اینکه در اجرای سند تحول هیچ پیشرفتی نداشته‌ایم، خاطرنشان کرد: در ایران ثابت شده است که داشتن گزارش و ایده خوب به تنهایی کافی نیست و ابتدا باید دولتمردان را به باور نیازمندی صنعت به معالجه برسانیم.

وی هنر دست‌اندرکاران صنعت چرم را آگاه کردن هیئت دولت نسبت به میزان سودآوری صنعت چرم برای اقتصاد کشور دانست و عنوان کرد: از زمان انقلاب تاکنون میزان صادرات سالامبور تنها 2 در صد کاهش داشته است که این کارنامه قابل قبولی به کشور نمی‌دهد.

رئیس هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع خراسانرضوی گفت: صنایع ایران متناسب با مواد اولیه رشد نکرده است.

وی با بیان اینکه وزارت صنایع از صنعت چرم غفلت کرده است، اظهار کرد: صنعت‌گران به ویژه در بخش صنایع چرم به دلیل بی‌توجهی دولت‌ها طی سال‌های متوالی پس از انقلاب، از این صنعت گریزان شده‌اند.

رئیس شرکت چرم مشهد گفت: چرم مشهد برای رونق‌بخشی به صنعت چرم، در کنار این صنعت دوخت‌ودوز را نیز انجام داد و پس از آن دیگر صنعت‌گران این حوزه روند را دنبال کرده و به تولید پوشاک و مصنوعات پرداختند.

وی از ارائه طرحی مبنی بر دریافت عوارض سالانه 10 درصدی بر صادرات سالامبور به دولت خبر داد و افزود: متاسفانه دولت به دلیل کسری بودجه این عوارض دریافتی را به صندوق خود واریز می‌کند.

حمیدی ادامه داد: عوارض دریافتی از صادرات سالامبور در حالی به صندوق دولت واریز می‌شود که اگر به صندوقی مخصوص صنعت چرم واریز شود و از آن برای رفع مشکلات این صنعت استفاده شود، صنعت چرم نجات پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: دولت و صنعت‌گر هر کدام وظیفه خاص خود را دارند اما وظیفه مردم نیز خرید کالای مرغوب ایرانی به جای کالای خارجی است.

حمیدی ادامه داد: اگر مردم ایران به سمت خرید کیف و کفش ایرانی بروند، صنعت چرم ایران چندین برابر بهتر می‌شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی خاطرنشان کرد: صنعت چرم ایران باید سالانه 4 میلیارد دلار صادرات داشته باشد اما در حال حاضر صادرات در بیشترین حالت 150 میلیون دلار است.

وی عنوان کرد: دولت و وزارت صنایع برای بهبود وضعیت صنعت چرم باید یک برنامه‌ریزی خوب داشته باشند، برنامه دریافت عوارض صادرات سالامبور و در کنار آن ایجاد صندوق مخصوص به صنعت چرم را دنبال کنند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار