تابناک: جراحان بزرگ‌ترین مرکز آموزشی درمانی اصفهان هفته گذشته دست به اعتصاب زدند و یک روز از رفتن به اتاق عمل خوداری کردند!
کد خبر: ۳۰۲۴۴
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰ 03 May 2015
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، حاصل تماس خبرنگار ما با چند جراح این پاسخ بود که "اعتصاب یک تصمیم جمعی بوده و نمی‌توانیم در خصوص آن اظهار نظر شخصی داشته باشیم و بهتر است دلیل آن را از سازمان نظام پزشکی جویا شوید." دلیل این اعتصاب صدور حکم زندان برای سه جراح در اصفهان از ابتدای سال تاکنون به اتهام قصور پزشکی در حین عمل جراحی بر اساس قانون مجازات اسلامی اعلام شد. قانونی که به گفته رییس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان از شجاعت پزشکان می‌کاهد و در نتیجه شانس نجات بیمار را کاهش می‌دهد!

عباس علی جوادی در این خصوص گفت: دست پزشک برای نجات یک بیمار تصادفی که 20 درصد شانس نجات دارد باید باز باشد، اما وقتی بترسد، دستش می‌لرزد و به جای تصمیم منطقی، محافظه کارانه فکر می‌کند و این ممکن است به ضرر بیمار باشد و درصد نجات او را کاهش دهد.

رییس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان در خصوص قانون مجازات یک تا سه سال حبس برای جراحانی که در فوت بیمار مقصر شناخته می‌شوند، اظهار کرد: این قانون در سال 1392 تصویب شده و بر اساس آن مجازات قتل غیر عمد، یک تا سه سال زندان است و برای جراحی که بیمارش در حین جراحی فوت ‌کند و مقصر شناخته ‌شود، نیز صادق است.

وی افزود: این قانون در گذشته نیز وجود داشته است اما برای آن مجازا‌ت‌های جایگزین مانند لغو جواز مطب یا پرداخت وجه نقد به نفع دولت گذاشته می‌شد.

رییس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان این قانون را حتی باعث بسته شدن دست قاضی در صدور حکم دانست و تصریح کرد: قانون جدید موجب می‌شود که قاضی نتواند تحقیق لازم را انجام دهد. تشخیص این قصور همچون سابق با نظام پزشکی است و در گذشته هم مواردی مبنی بر مقصر شدن پزشک وجود داشته، اما حکم آن زندان نبود.

جوادی افزود: این قانون تنها مربوط به پزشکان نیست، بلکه هر اتفاقی که منجر به مرگ غیر عمد یک فرد بشود چنین مجازاتی را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: نه تنها جراحان بلکه هر پزشکی باید بداند که اگر مریضي در هنگام درمان، جان خود را از دست بدهد در صورت شکایت، حتی اگر پزشک پنج درصد هم قصور داشته باشد حکمش یک تا سه سال زندان است.

رییس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان با اعلام اینکه وضع این قانون شجاعت جراحان را گرفته است، گفت: دست پزشک برای نجات یک بیمار تصادفی که 20 درصد شانس نجات دارد -این موارد روزانه بسیار زیاد است- باید باز باشد، اما وقتی بترسد، دستش می‌لرزد و به جای تصمیم منطقی، محافظه کارانه فکر می‌کند و این ممکن است به ضرر بیمار باشد و درصد نجات او را کاهش دهد.

جوادی رضایت نامه‌ای را که از خانواده بیمار قبل از عمل گرفته می‌شود مانع اجرای حکم ندانست و افزود: جراح در روز مدت زمان زیادی را در اتاق عمل سپری می‌کند و بسیار اتفاق می‌افتد که خطا داشته باشد و در فوت بیمار حتی یک درصد مقصر باشد.

وی گفت: مجلس تنها مرجعی است که می‌تواند این قانون را تعدیل کند به همین دلیل با نمایندگان طی جلساتی صحبت کرده‌ایم و تفسیر برخی از آن‌ها این است که قاضی می‌تواند حکم جایگزین در نظر بگیرد.

همه در برابر قانون یکسان‌اند

حسن رحیمی، دادستان اصفهان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان در پاسخ به این سؤال که آیا در حال حاضر پزشکی در استان در زندان است یا خیر گفت: خیر در حال حاضر پزشک زندانی نداریم و آماری از پزشکان محکوم شده نیز ندارم.

وی با بیان اینکه در صدور حکم مجرمیت یا زندان، پزشک با غیر پزشک تفاوتی ندارند، اظهار کرد: صدور حکم محکومیت در سطوح مختلف از جمله زندان یا پرداخت جزای نقدی بر اساس موازین قانونی و شرعی امری طبیعی است و بر این اساس تاکنون نیز چند مورد حکم محکومیت برای پزشکان متخلف صادر شده است.

دادستان اصفهان با بیان اینکه ماده 616 قانون مجازات اسلامی برای تمام افراد یکسان است؛ افزود: بر اساس این ماده قانون اگر بی موالاتی پزشک و یا بی احتیاطی او منجر به مرگ بیمار شود دادگاه مجاز است از یک تا سه سال حبس برای پزشک متخلف در نظر بگیرد.

رحیمی با بیان اینکه حکم پزشکان متخلف در صورت رضایت بیمار قابل تغییر است، گفت: تغییر پیش آمده مساله خاص یا غیر معمولی نیست چرا که به صورت کلی تعیین حکم از جمله وظایف اصلی نظام پزشکی محسوب نمی‌شود و این نهاد قانونی تنها مجاز به بررسی تخلفات پزشکی پزشکان زیر مجموعه نظام پزشکی است.

وی بدون ذکر آمار از زندانی شدن پزشکان در سال‌های گذشته خاطر نشان کرد: در گذشته نیز قانون به صورت یکپارچه با پزشکان متخلف برخورد می‌کرده و این مساله تازه یا جدیدی برای جامعه پزشکی محسوب نمی‌شود.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار