دوخبرنامه تابناک ؛
تابناک / مسئولان آموزش و پرورش در اواخر سال ١٣٧٣ به فکر ایجاد صندوقی برای ارتقای معیشت فرهنگیان افتادند؛ این طرح پس از چکش زنی هایی تکمیل شد و با تصویب مجلس شورای اسلامی، مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در تاریخ هفتم خرداد 1374 در اجرای تبصره ٦٣ قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ...
کد خبر: ۲۸۵۳۶۰
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲ 27 August 2016
اظهارات کوچکی نژاد درباره چپاول صندوق ذخیره فرهنگیان
 
 
تابناک / مسئولان آموزش و پرورش در اواخر سال ١٣٧٣ به فکر ایجاد صندوقی برای ارتقای معیشت فرهنگیان افتادند؛ این طرح پس از چکش زنی هایی تکمیل شد و با تصویب مجلس شورای اسلامی، مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در تاریخ هفتم خرداد 1374 در اجرای تبصره ٦٣ قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران طی تصویب نامه شماره ١٣٥٩/ت١٤٩٥٦-هـ مورخ 11 اردیبهشت ١٣٧٤ هیات وزیران، تاسیس و در اداره ثبت شرکت‌ها، ثبت شد و تا به امروز طی برنامه سوم توسعه، ماده ١٤٧ و ماده ٥٣ برنامه چهارم توسعه نیز استقرار یافته‌است.

در تبصره ٦٣ برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آمده است: وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به تاسیس صندوق ذخیره فرهنگیان اقدام نماید و فرهنگیان می‌توانند ماهانه حداکثر مبلغ پنج درصد حقوق و مزایای خود را به حساب صندوق واریز نمایند.

دولت موظف است همه ساله معادل مبلغ فوق را که به همین منظور در بودجه سالانه منظور می گردد، به صندوق مزبور واریز نماید. سهم‌الشرکه فرهنگیان در هنگام بازنشستگی و از کارافتادگی و یا بازخریدی به آنان و در صورت فوت به وراث آنها مسترد می‌گردد.

تبصره ٦٣ برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قانون برنامه سوم و در قانون برنامه چهارم توسعه مورد تأیید قرارگرفته است.

ماده ١٤٧ برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فر هنگی جمهوری اسلامی ایران:  در جهت تحقق کامل اهداف تأسیس صندوق ذخیره فرهنگیان موضوع تبصره ٦٣ قانون برنامه پنج ساله دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب بیستم آذرماه ١٣٧٣ و تامین هرچه بیشتر رفاه و ارتقای وضعیت معیشتی فرهنگیان کشور:

الف) کارکنان وزارت آموزش و پرورش که عضویت در صندوق ذخیره فرهنگیان را پذیرفته اند و یا خواهند پذیرفت باید ماهانه درصدی از حقوق و مزایای خود را (تا پنج درصد) به حساب صندوق واریز کنند. دولت نیز موظف است همه ساله معادل سهم واریزی اعضاء به صندوق ذخیره فرهنگیان را به طور کامل در ردیف اعتباری خاص در بودجه سال مربوطه منظور و پرداخت نماید.

ماده ٥٣ برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران: مواد ١٤٩ و ١٥١ و بند الف ماده ١٤٧ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ١٣٧٩/١/١٧ و اصلاحی های آن برای دوره برنامه چهارم (١٣٨٤-١٣٨٨) تنفیذ می گردد.

هدف از تشکیل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به استناد تبصره قانون مربوطه (تبصره ٦٣ قانون برنامه دوم توسعه، ماده ١٤٧ قانون برنامه سوم و ماده ٥٣ برنامه چهارم توسعه کشور) و روح حاکم بر اساسنامه، حمایت و کمک به تامین مالی فرهنگیان به عنوان اصلی ترین ارکان نظام آموزشی کشور پس از خروج از خدمت است.

بر این اساس مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان می‌کوشد تا با فعالیت های اقتصادی نظیر اداره شرکت‌ها، سرمایه گذاری در سهام شرکت ها و صنایع بزرگ از جمله نفت، پتروشیمی و معادن و انجام امور خدماتی، منافع اقتصادی و سطح رفاه فرهنگیان عضو را بهبود بخشد.

فعالیت‌­های این موسسه در بخش صنعت و بنگاه‌های اقتصادی، املاک و مستغلات، بانک و بیمه،  بورس و سایر نهادهاست.

غندالی در این خصوص گفته است: «پروژه‌های صندوق که در حال اجراست شامل پروژه ترمینال نفتی است که در قشم وجود دارد و حدود 400 هکتار است و با کشور چین در این خصوص قرارداد بستیم تا 30 میلیون بشکه نفت و فرآورده آن بتواند در یک مخزن نگهداری شود که قطر آن برابر 140 متر است و تا به حال این در ایران اجرا نشده است؛ ضمن آنکه اسکله اختصاصی در آنجا ایجاد می‌شود تا تمام کشتی‌ها بتوانند در اسکله ما بارگیری کنند».

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه دو اسکله در شمال و جنوب در حال ایجاد است،‌ گفت: «بیش از 550 میلیون دلار حجم سرمایه‌گذاری این پروژه است ضمن اینکه پروژه بعدی کیمیاپارس خاورمیانه است که در سال 1.5 میلیون تن متانول تولید می‌کند».

وی اضافه کرد: «پروژه بعدی ما پتروشیمی کیان است که اگر این دو پروژه و ترمینال نفتی وارد چرخه سود شوند، سود پایدار صندوق ذخیره فرهنگیان بین هزار تا 1500 میلیارد تومان در سال است».

غندالی با اشاره به فعالیت‌های دیگر این صندوق یادآور شد: «ایجاد پالایشگاه نفت در مریوان از جمله دیگر برنامه‌هاست که اگر انجام شود نفت عراق که برای پالایش می‌آید در آنجا انجام شده و پتروشیمی بیجار نیز در دستور کار است که زمین و مجوز آب و برق آن گرفته شده است».

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به پروژه‌های دیگر این صندوق خاطر نشان کرد: «پروژه پتروشیمی آذربایجان در دست اجراست و نیروگاه‌های دیگری نیز اجرا می‌شود که دولت در این خصوص تضمین می‌کند برق تولیدی آن را بخرد که این نیازمند زمان است».

گستره دامنه فعالیت های صندوق ذخیره فرهنگیان و اعتبارات گسترده جابجا شده در این صندوق همواره طی سال های گذشته با حرف و حدیث های فراوان همراه بوده است.

غندالی پس از آنکه به عنوان مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان منصوب شد، ساختمان جدیدی برای این صندوق و شرکت های تابعه آن خریداری کرد چرا که معتقد بود ساختمان موسسه باید متناسب با قردادهای بین المللی باشد.

وی در خصوص قیمت ساختمان موسسه گفته است: «ساختمان فعلی این صندوق 138 میلیارد تومان قیمت کارشناسی‌اش بوده است که قیمت مصوب هیأت مدیره برای خرید این ساختمان 132 میلیارد تومان است و ساختمان قبلی و شرکت‌های تابعه آن 250 میلیارد تومان قیمت دارد که هنوز فروخته نشده است. در نتیجه در نهایت ساختمان فعلی را 118 میلیارد تومان خریداری کرده‌ایم و اگر بخواهیم ساختمان قبلی را به فروش برسانیم حدود 130 میلیارد تومان برگشتی دارد که در حال بررسی آن برای فروش مناسب‌تر هستیم».

اما در مدت گذشته در خصوص نوع قراردادها، انتصاب افراد و سوددهی صندوق بحث های متعددی مطرح شد.

جبار  کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس در خصوص صندوق ذخیره فرهنگیان گفته است:« شش هزار میلیارد تومان پول فرهنگیان توسط تعدادی چپاول شده، بانک سرمایه ورشکسته شده است و بسیاری از بنگاه‌های این صندوق نیز ورشکست شده‌اند و خائنین باید مجازات شوند».

* انتصابات در صندوق ذخیره

انتصابات در صندوق ذخیره فرهنگیان از جمله مواردی بود که با حرف و حدیث های زیادی همراه بود.

غندالی در خصوص انتصاب یکی از این افراد در صندوق ذخیره فرهنگیان گفت:‌ «قاسمی دارای تحصیلات رشته فنی و مکانیک است و در دوره دانشجویی خود در ماشین‌سازی اراک فعالیت می‌کرده است ضمن اینکه مدیرکل آموزش و پرورش این استان بوده و با توجه به اینکه مجموعه مدیران در ماشین‌سازی اراک از وی شناخت داشته‌اند در نتیجه درخواست شد که وی عضو هیأت مدیره آنجا باشد؛ وی پس از بررسی در کمیته انتصابات صندوق ذخیره فرهنگیان به عضویت هیأت مدیره ماشین‌سازی اراک در آمد ضمن اینکه وی سال‌ها مدیر بیمه دی در استان اراک بوده است و دو سه ماهی است عضو هیأت مدیره ماشین‌سازی اراک شده است».

* غندالی، حرکت‌های سیاسی و صندوق ذخیره

سید شهاب الدین غندالی در سال 1334 در روستای کرند شهرستان گرمسار متولد شد؛ وی تحصیلات خود را در رشته مدیریت دولتی ادامه داد و وارد آموزش و پرورش شد.در کارنامه فعالیت های او، معاون پرورشی منطقه 17 تهران، رئیس آموزش و پرورش منطقه 13 تهران، نماینده آموزش و پرورش ایران در شبه قاره هند، مدیرکلی آموزش و پرورش کرمان و معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش به چشم می خورد.

زمانی که غندالی به عنوان مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان معرفی شد، بحث های متعددی درباره انتخاب او مطرح شد. به عنوان مثال وی در زمان معاونت از جمله از حامیان تحصن کنندگان مجلس ششم بود.

صندوق ذخیره فرهنگیان آنقدر ابهامات برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایجاد کرد که حتی زمان دفاع وزیر آموزش و پرورش از استیضاح را به خود اختصاص داد و فرصت دفاع از فانی را گرفت؛ حال این موضوع متبادر می‌شود که مشکلات صندوق ذخیره و ابهامات آن استیضاح فانی را جلوتر انداخته است.

در هر حال امروز وزارت آموزش و پرورش باز هم در یک قدمی استیضاح است. استیضاحی که ممکن است در سال پایانی دولت یازدهم به آمدن وزیر جدید ختم شود.
 
 
 
 
یک راز مگو به زبان نماینده آستانه
 
 
تابناک / محمد قربانی نماینده مردم آستانه اشرفیه با اشاره به تأخیر در ارائه نتایج بررسی پرونده پزشکی عباس کیارستمی از سوی سازمان نظام پزشکی گفت: تعلل سازمان نظام پزشکی در بررسی این پرونده مشهود بوده و جای تعجب دارد.

نایب رئیس کمیسون بهداشت ودرمان مجلس تصریح کرد: معتقدم مسئولین سازمان نظام پزشکی قصد ندارند واقعیات پرونده پزشکی کیارستمی را عنوان کنند، ما انتظار داریم مسئولین هر چه در این باره هست با مردم در میان بگذارند.

قربانی با بیان اینکه فوت کیارستمی باعث شکل‌گیری دیوار بی‌اعتمادی بین جامعه پزشکان و هنرمندان شد، اظهار داشت: تعلل در ارائه نتایج پرونده پزشکی این هنرمند به حواشی دامن خواهد زد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان با بیان اینکه خطای پزشکی در همه جای دنیا رخ می‌دهد، گفت: ممکن است در روند معالجه عباس کیارستمی خطای پزشکی دخیل باشد اما کتمان این موضوع از سوی مسئولین پسندیده‌ نیست.
 
 
 
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
این صندوقها مثل شرکتهای تعاونی و شرکت های واگذارشده فقط نون دونی برای پسر خالهاست نه اعضا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار