معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم:
در کشور ما تا 10 سال پیش وابستگی دانشگاه‌ها به دولت صددرصد بود ولی خوشبختانه الآن به 80 درصد رسیده و در تلاشیم در برنامه ششم این وابستگی را به 50 درصد برسد.
کد خبر: ۱۳۵۷۷۰
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۵ 27 November 2015

به گزارش تابناک ایلام، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم  با بیان اینکه تلاش ما کاهش وابستگی دانشگاه‌ها به دولت است، گفت: در کشور ما تا 10 سال پیش وابستگی دانشگاه‌ها به دولت صددرصد بود ولی خوشبختانه الآن به 80 درصد رسیده و در تلاشیم در برنامه ششم این وابستگی را به 50 درصد برسد.

دکتر «محمدحسین امید» در نشست خبری با اصحاب رسانه در ایلام ضمن تبریک و گرامیداشت هفته بسیج، اظهار کرد: در هیچ کشوری دانشگاه‌ها نمی‌توانند بدون کمک دولت‌ها کار کنند چراکه دانشگاه‌ها همواره نیازمند کمک و همراهی دولت‌ها هستند به‌طوری‌که در کشور ما تا 10 سال پیش وابستگی دانشگاه‌ها به دولت صددرصد بود ولی خوشبختانه الآن به 80 درصد رسیده و در تلاشیم در برنامه ششم این وابستگی را به 50 درصد برسد.

امید با بیان اینکه تحقق این مهم به‌منزله تحول در اقتصاد آموزش عالی است که بخشی از این کمک‌ها توسط دولت، بخشی توسط مردم، قسمتی از طریق ارتباط با صنعت و بخشی نیز از طریق خیرین انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: در آموزش عالی کشور 2 میلیون و 500 هزار مترمربع پروژه روی زمین‌مانده وجود دارد که 95 درصد از این پروژه‌ها مربوط به دولت قبل است که به نرخ امروز 4 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند درحالی‌که سالانه دولت 500 میلیارد تومان کمک می‌کند.

وی ادامه داد: اگر تورمی وجود نداشته باشد و قیمت‌ها ثابت بمانند 10 سال طول می‌کشد که این پروژه‌ها به اتمام برسند و نباید فراموش کرد که در 8 سال گذشته اعتبارات کافی وجود داشت ولی خیلی کار انجام نشد و الآن نیز دولت وضعیت خیلی سختی دارد.

امید با بیان اینکه ارتباط با صنعت در دانشگاه ایلام از طریق برقراری ارتباط با حوزه نفت و گاز بسیار خوب برقرارشده عنوان کرد: در تکمیل و تجهیز آزمایشگاه‌ها نیز در دانشگاه ایلام قدم‌های بسیار خوبی برداشته شده است.

معاون وزیر علوم یادآور شد: در برنامه ششم این نقش تقویت خواهد شد و در بخش کمک خیرین نیز وارد کار شده که باید گفت در دانشگاه‌های کشور 150 هزار مترمربع پروژه توسط خیرین در حال ساخت است که در دانشگاه ایلام نیز کتابخانه مرکزی توسط خیرین ساخته شد.

وی با اشاره به اینکه این دانشگاه تنها دانشگاه دولتی مهم در استان ایلام است و دکتر علی‌اکبری چه در دوره فعلی مدیریت و چه در دوره‌ی گذشته منشاء اقدامات و فعالیت‌های ارزشمندی بوده است، تصریح کرد: ایلام جزء استان‌هایی است که روی کیفیت پافشاری داشته است و تنها راه برای تکمیل پروژه‌های موجود کمک خیرین است و در قانون امتیازتی برای خیرین ازجمله معافیت مالیاتی و تسهیلات بی‌بهره در نظر گرفته شده است.

امید اظهار کرد: امیدواریم بنیاد خیرین دانشگاه ایلام هر چه زودتر شکل بگیرد و در پایان برنامه ششم توسعه کف سرانه آموزشی دانشگاه به 20 مترمربع برسد چون دانشگاه ایلام 20 هزار مترمربع پروژه جدید می‌خواهد که به سرانه ایده آل برسد.

معاون وزیر علوم ضمن تقدیر از زحمات استاندار ایلام به خاطر کمک به دانشگاه، اضافه کرد: در سال جاری اولویت اعتبارات با پروژه‌های بالای 50 درصد پیشرفت است.

وی با اشاره به اینکه در همه دستگاه‌های کشور نزدیک به 1 میلیون نفر نیروی شرکتی و قراردادی مشغول کار هستند گفت: نزدیک به 30 هزار نفر از این نیروها در آموزش عالی کشور قرار دارند و تبدیل وضعیت آن‌ها جز برنامه‌های دولت است که هنوز نهایی نشده است که اگر این مهم صورت گیرد نیروهای وزارت علوم نیز مشمول خواهند شد.

امید به بدهی 1560 میلیارد تومان بدهی دانشگاه‌ها در کشور اشاره و عنوان کرد: در سال 90 و 91 تخصیص اعتبار دانشگاه‌ها کم بود به‌طوری‌که در سال 91 تنها 64 درصد تخصیص داشتیم و در سال 92، 95 درصد تخصیص اعتبارات داشتیم که میزان بدهی ما به شهرداری‌ها 700 میلیارد تومان است.

معاون وزیر علوم به ارزیابی از دانشگاه ایلام اشاره کرد و گفت: سیاست ما این است که اگر در استان یک دانشگاه قوی وجود داشته باشد بهتر از این است که چندین دانشگاه با وضعیت ضعیف داشته باشیم و خوشبختانه دانشگاه ایلام رشد بسیار چشمگیری داشته است و در وضعیت خیلی خوبی است و بر اساس برنامه‌های مدیریت این دانشگاه تا پایان برنامه ششم اعضای هیئت‌علمی به 300 عضو خواهد رسید.

وی با بیان اینکه وضعیت دانشگاه ایلام بالاتر از حد انتظار است، اظهار کرد: دانشگاه ایلام فرصت خوبی برای ارتباط با صنعت دارد که به‌خوبی نیز در حوزه نفت و گاز وارد این فرآیند شده است و در دولت تدبیر و امید نیز همه مدیران علاقه‌مند به همکاری با دانشگاه‌ها هستند.

امید یادآور شد: دانشگاه ایلام در بعضی از شاخص‌های ارزیابی به‌خوبی عمل کرده و در بعضی‌های دیگر نیز در حد متوسط است و در بحث سرانه دانشجو در حال حاضر 17 مترمربع است که باید به 20 مترمربع برسد و در بحث درآمد نیز قدم‌های مؤثری برداشته است.

معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه به ازای هر استاد 18 دانشجو باید باشد که میانگین موجود 28 دانشجو است، تأکید کرد: در بحث مقایسه تعداد کارمندان دانشگاه به تعداد دانشجویان نیز باید گفت که طبق استاندارد به ازای هر کارمند باید 18 دانشجو باشد که در دانشگاه ایلام تعداد کارمندان 2.4 تعداد اعضای هیئت‌علمی است.

وی در پایان با بیان اینکه سامانه سپاری می‌کنیم تا کار در دانشگاه‌ها تقویت شود، افزود: آموزشکده‌های فنی نیز در کارآفرینی نقش عمده و قابل‌توجهی دارند و نباید فراموش کرد که کمترین تعداد فارغ‌التحصیل بیکار را در حوزه وزارت علوم دارند و برای جذب اعضای هیئت‌علمی نیز اولویت با نیروهای بومی است که البته مهم‌ترین آیتم حفظ کیفیت آموزشی است./پ

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار