برگزاری نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق؛
جشنواره خاطره نگاری اشراق، با موضوع خاطرات تبلیغی روحانیون بنا دارد خاطرات تبلیغی طلاب و فضلای مبلغ را رصد کرده، تا با ثبت آن ها به شناساندن زیست دینی و تبلیغی طلاب کمک کند، و با ارائه‌ روایتی جذاب از رویدادها و ماجراهایی که در تبلیغ رقم می خورد، زمینه‌ انتقال تجارب تبلیغی را برای نسل‌های دیگر فراهم سازد.
کد خبر: ۱۰۱۹۵۵
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۱ 27 September 2015
به گزارش تابناک قم، به همت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق در جهت ثبت خاطرات تبلیغی روحانیون برگزار می شود.

به همین منظور نشست خبری این جشنواره، با حضور رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی، رئیس کمیته تاریخ شفاهی و خاطره نگاری طلاب و دبیر نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق برگزار شد.

آموزش طلاب برای خاطره نگاری/ نقل خاطرات مبلغان ابداعی در تبلیغ دین

نقل خاطرات مبلغان ابداعی در تبلیغ دین 

رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی در ابتدای این نشست استفاده از گنجینه عظیم خاطرات سفرهای تبلیغی روحانیون را امری ضروری عنوان کرد و بیان داشت: موقعیت های خاصی در موقعیت های تبلیغی ایجاد می شود که به عنوان تاریخ شفاهی روحانیون برشمرده می شود.

محمد حسنی اظهار داشت: تمام نهادها و انقلاب ها دارای تاریخ شفاهی هستند ولی به دلیل اینکه روحانیت همیشه در کنار ما هستند، از این گنجینه عظیم مغفول مانده ایم.

وی بیان داشت: مبلغان در سفر تبلیغی به هر دیار خاطراتی دارند که داستان‌ها و تاریخ شفاهی را شکل می‌دهد اما این گنج عظیم و سرشار روحانیت در عرصه تبلیغ دین به دلیل نزدیک بودن طلاب در دیدگانمان دیده نمی‌شوند.

رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه روایت خاطرات تبلیغ دین خود نوعی تبلیغ است، ادامه داد: ثبت حوادث و روایت داستان گونه حوادث پیرامون در عرصه تبلیغ از اهمیت شگرف و فوق‌العاده‌ای برخوردار است و نگارش خاطره طلاب نیز بسیار مهم است.

وی افزود: نیازمند حرکت جدی از سوی حوزه علمیه در سطح ملی برای تبدیل خاطرات در عرصه تبلیغ دین به فیلم هستیم و نیاز است طلاب این عمل نیک را در ذهن خود داشته باشند.

حسنی با تاکید براینکه عرصه نویسندگی طلاب و اسلوب نویسندگی با گذشته بسیار تغییر کرده است، گفت: همین مسئله موجب شده که از عرصه‌های زیستی فاصله بگیریم و باید در این زمینه فضایی باز شود تا مبلغان بتوانند مانند گذشته چنین فعالیت‌هایی داشته باشند.

وی گفت: پس از دفاع مقدس، ثبت خاطرات و نوشتن یادداشت‌های روزانه و ثبت حوادث، روایت داستان‌گونه، مستند و حوادث پیرامون آن از اهمیت شگرفی برخوردار شد.

رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی تصریح کرد: عده‌ای از طلاب وقت و فراغتی برای نگارش خاطرات خود ندارند اما زمانی که شفاهی خاطرات خود را عنوان می‌کنند متوجه می‌شویم که تا چه اندازه زیادی حوادث جالب رخ داده و حتی برخی از آن‌ها بسیار طنزگونه هستند.

وی ادامه داد: موسسه‌های بسیار زیادی در قم فعالیت می‌کنند و کتاب‌های پیجیده و زیادی به چاپ می‌رسد اما این اعمال نتوانسته به شکل مطلوب با مردم ارتباط برقرار کند.

رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه خاطرات تبلیغ دین به خوبی می‌تواند با مردم ارتباط برقرار کند‏، افزود: برنامه‌ای در دست اقدام است تا طی آن بتوانیم در سیما فرصتی ایجاد شود تا طلاب خاطرات خود را بیان کنند.

تاریخ نگاری و خاطره نگاری در میان طلاب ایجاد شود

رئیس کمیته تاریخ شفاهی و خاطره نگاری طلاب نیز در این نشست در ارتباط با پیشینه جشنواره خاطره نگاری اشراق بیان داشت: در سنت حوزه روزنوشت مرسوم بود که به صورت عالی در کتاب سیاحت شرق مرحوم قوچانی متبلور شد، زیرا حوزه همیشه در علم و تربیت پیشگام بوده است و تجارب و دستاوردهای فراوانی که در تاریخ شفاهی طلاب قرار دارد که باید در اختیار نسل آینده قرار بگیرد.

آموزش طلاب برای خاطره نگاری/ نقل خاطرات مبلغان ابداعی در تبلیغ دین

حجت الاسلام محمد مهدی بهداروند با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی همواره باید مورد توجه باشد، عنوان کرد: سبک زندگی اسلامی در دو بخش الگو و محتوا تعریف می‌شود و حوزه علمیه با توجه به اینکه در پاسخ به مطالبات رهبری پیشگام بوده است، می‌تواند با بهره گیری از فقها و نخبگان در این عرصه قدم بردارد.

وی با بیان اینکه تمام مسائل و موضوعات گوناگونی که در دفاع مقدس رخ داده و به دست ما رسیده از طریق واقعه‌نگاری در دسترس قرار گرفته است، تصریح کرد: امروز اگر بخواهیم فرهنگ دین‌داری، مبارزه، دفاع، مقاومت و ایثار را در جامعه نهادینه کنیم بهترین قالب و کانال آن تاریخ‌نگاری و خاطره‌نگاری است.

رئیس کمیته تاریخ شفاهی و خاطره نگاری طلاب افزود: با توجه به اینکه تبلیغات طلاب حوزه‌های علمیه سرشار از تجارب شیرین و دست ‌نیافتنی است برگزاری چنین جشنواره‌ای از سوی حوزه علمیه یک ضرورت به نظر می‌رسید.

وی ابراز کرد: خروجی نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق به صورت کتاب و فیلم ارائه می‌شود.

حجت الاسلام بهداروند افزود: کمیته ای مرکب از نویسندگان مشهور طلاب خواهر و برادر حوزه علمیه جهت برگزاری نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق تشکیل شد و غربالگری مقالات در کمیته صورت خواهد گرفت.

وی یادآور شد: جشنواره خاطره نگاری اشراق وجهه ملی دارد و از طلاب استدعا داریم تجارب، دستاورد‌ها و سفرهای تبلیغی خود را ارائه کنند.

آموزش طلاب برای خاطره نگاری

دبیر نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق نیز در این جلسه از تمدید فراخوان نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق خبر داد و اظهار کرد: نخستین جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق در سه بخش اصلی سفرنامه های تبلیغی، روز نوشت و خاطره نویسی و همچنین در بخش ویژه بیان تصویری خاطره برگزار می شود.

آموزش طلاب برای خاطره نگاری/ نقل خاطرات مبلغان ابداعی در تبلیغ دین
ابرهیم اکبری دیزگاه با تبیین هر یک از سرفصل‌های بخش اصلی این جشنواره گفت: سفرنامه تبلیغی برای ثبت خاطره نگارانه فرآیند یک سفر تبلیغی است که حجم آن باید بین 25 تا 40 هزار کلمه باشد و روز نوشت نیز ثبت روزشمار رویدادهای ایام تبلیغی است که حجم آن باید از 15 هزار کلمه به بالا باشد و خاطره نیز شامل ثبت رویدادها، پیشامدهای جالب توجه در روند فعالیت‌های تبلیغی می‌شود.

وی با اشاره به سرفصل سوم که به خاطره نویسی اختصاص داشت تصریح کرد: این بخش شامل خاطره کوتاه با حداکثر 2 هزار کلمه، خاطره نیمه بلند از 2 تا 7 هزار کلمه و خاطره بلند نیز باید 7 تا 20 هزار کلمه باشد.

دبیر جشنواره خاطره نگاری اشراق بخش ویژه این جشنواره را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این بخش کسانی که نمی‌توانند دست به قلم شوند و نسبت به بیان خاطرات خود اقدام کنند می‌توانند با دوربین تلفن همراه یا دوربین‌های دیجیتال خانگی فیلم 100 تا 300 ثانیه‌ای از خاطرات خود تهیه و در قالب لوح فشرده به آدرس دبیرخانه ارسال کنند.

وی هدف از برگزاری این جشنواره را انتقال تجارب تبلیغی طلاب برای نسل‌های بعد ذکر کرد و گفت: طلاب با ارائه روایتی جذاب از رویدادها و ماجراهایی که در تبلیغ برایشان رقم خورده است می‌توانند ما را در گردآوری خاطرات و تجارب تبلیغی یاری کنند.

اکبری دیزگاه افزود: تاکنون ۱۰۰ قطعه آثار به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که از این تعداد ۲۰ مورد سفرنامه و رونوشت و مابقی آن خاطرات بوده است.

وی تصریح کرد: در حوزه علمیه ۱۲۸ نفر داستان نویس شناسایی شدند که از این تعداد ۱۵ نفر به صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کنند.

وی شرایط شرکت در جشنواره سراسری خاطره نگاری اشراق را مورد اشاره قرار داد و گفت: این جشنواره مخصوص طلاب سراسر کشور است و تنها خاطراتی پذیرفته می‌شود که در زمینه تبلیغ باشد.

دبیر جشنواره خاطره نگاری اشراق، مبنای ارزیابی خاطرات را قلم روان، استحکام نثر، جذابیت سوژه، جزیی‌‌نگری در روایت، فضاسازی ارائه اطلاعات از وضعیت‌ها و ویژگی‌های منطقه،‌ آسیب‌شناسی از وضعیت تبلیغ و توجه به مناسبات و مسائل انسانی عنوان کرد.

وی تصریح کرد: طلاب می‌توانند آثار خود را حداکثر تا ۱۵ مهرماه به دبیرخانه جشنواره با نشانی قم، خیابان شهدا (صفائیه) کوچه ۲۱ فرعی اول سمت چپ پلاک ۵۰ مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ارسال کنند.

اکبری دیزگاه افزود: علاقمندان جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانند به وب سایت جشنواره به آدرس  khatereh.Eshragh.info مراجعه کنند.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار