تابناک فارس به نقل از شعار سال: حمید ورناصری گفت: وقتی واردات گوشت افزایش یافت، رغبت برای خرید گوشتهای وارداتی زیاد شد، همین موضوع سبب شد دامدار داخلی دام را با قیمت پایینتری عرضه کند و درحالحاضر قیمت گوشت در بازار به 80 هزار تومان کاهش یافته است. به اعتقاد من، با توجه به روند تأمین، ذخیرهسازی و عرضه تولیدات داخل به بازار، قیمت کاهش پیدا میکند. مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام با تأکید بر اینکه نیاز ما به گوشت در هر سال حدود 900 هزار تن است، اضافه کرد: با وجود تأمین بخشی از گوشت مورد نیاز مردم سالانه 150 هزار تن گوشت وارد میشود و بهدست مصرفکننده میرسد. براساس برنامهریزیها ارز چهارهزار و 200 تومانی بههمین مقدار یعنی 150 هزار تن تعلق میگیرد و نمیتوان آن را بهکل گوشت مصرفی در کشور تعمیم داد. وی با تأکید بر اینکه تخصیص ارز چهارهزار و 200 تومانی مشکلاتی را نیز ایجاد کرده بود، ادامه داد: با تمهیدات دولت توانستیم تا اسفندماه شرایط را کنترل کنیم، درحالیکه توقف اختصاص ارز چهارهزار و 200 تومانی به واردات این کالا و اعمال ارز نیمایی از هفتههای اول اردیبهشتماه عملیاتی شد؛ بنابراین نمیتوان گفت چون برای واردات گوشت ارز نیمایی اعمال شد، قیمت آن کاهش یافت. این روند کاهش قیمت از اواخر سال گذشته آغاز شده بود. مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام اضافه کرد: قیمت گوشت درحالحاضر کاهشیافته است و دلیل آن نیز توزیع تولیدات داخلی و افزایش عرضه است. دلالان عامل افزایش قیمت گوشت نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز افزایش قیمت گوشت قرمز را بیربط به بحث تولید میداند و معتقد است هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد، بلکه دلالی و واسطهگری عامل گرانی و افزایش قیمت غیرمنطقی است. وی اضافه کرد: حدود 860 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید میشود. علی اکبری با تأکید بر اینکه در تولید گوشت قرمز به خودکفایی نرسیدهایم، ادامه داد: سالانه حدود 150 هزار تن گوشت بهصورت کاملاً متعادل به کشور وارد میشود؛ اما واسطهها و دلالان توزیع گوشت را با مشکل روبهرو کرده و سبب افزایش قیمت آن میشوند. نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: براساس قوانین و قیمت تمامشده، باید در حالت عادی گوشت به قیمت 45 هزار تومان در بازار عرضه شود؛ اما بهدلیل وجود واسطهها این گوشت دو برابر قیمت آن در فروشگاهها عرضه میشود. بارها در اینخصوص تذکر دادیم و دولت نیز اعلام کرده که نسبت به این موضوع بیتفاوت نیست و هر زمان که لازم باشد از طریق شرکت پشتیبانی دام میزان کمبود به بازار وارد میشود؛ بههمین دلیل نیز هماکنون گوشت گوساله، گوسفندی و همچنین مرغ منجمد در بازار عرضه میشود. اکبری خاطرنشان کرد: در زمانیکه تعادل قیمت بههم بخورد، ستاد تنظیم بازار وارد میشود و تلاش میکند تعادل را حفظ کند؛ اما در این میان واسطهها نقش مهمی را ایفا میکنند و سبب میشوند قیمتها با تفاوت عمدهای عرضه شود. شرایط توزیع گوشت مساعد نیست اما نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی معتقد است توزیع گوشت قرمز نهتنها هیچ تأثیری بر قیمت بازار و تعادلبخشی به آن نداشته، بلکه شرایط نامناسب توزیع سبب شده تا گوشت بهدست افراد مستحق نرسد و شرایطی را رقم بزند که هر روز و هر هفته شهروندان بخش زیادی از وقتشان را به آزمودن شانس خود در گرفتن گوشت قرمز نرخ دولتی در فروشگاههای زنجیرهای یا دیگر مراکز توزیع صرف کنند. علی ابراهیمی گفت: تفاوت قیمت گوشت وارداتی نسبت به گوشت داخلی آنقدر زیاد بود که مردم وقت گذاشتن در صف برایشان صرفه داشت؛ بههمین دلیل ساعتها در صف میماندند، اما در بسیاری از موارد دست خالی به خانه بازمیگشتند. این شیوه توزیع گوشت سبب شده بود که مردم دچار سرگشتگی شوند و واسطهها و سودجویان از این وضعیت سوءاستفاده کنند. مردم شاکی از نحوه توزیع گوشت دولتی یکی از شهروندان که به یکی از فروشگاههای عرضه گوشت مراجعه کرده بود، به «سبزینه» گفت: هفتبار برای خرید گوشت منجمد به فروشگاه مراجعه کردم؛ اما گوشتی نتوانستم بخرم. وی که خود را محدثه حسینی معرفی کرد، افزود: تفاوت قیمت گوشت دولتی با گوشتی که بهصورت آزاد عرضه میشود، بسیار زیاد است و عرضه این گوشت برای اقشار کمدرآمد میتواند مفید باشد، اما واقعیت این است که فقط قیمتگذاری شده و گوشتی وجود ندارد. حتماً دستهایی پشتپرده وجود دارد که اجازه نمیدهند مردم در ماه رمضان از گوشت استفاده کنند. یک شهروند دیگر نیز افزود: بیشتر فروشگاههایی که قرار بود گوشت در آنها عرضه شود، این گوشت را بهطور یکجا به رستورانها و آشپزخانههای مرکزی میفروختند و فقط مقدار کمی از آن را بهصورت نمایشی در این فروشگاهها عرضه میشد. توزیع گوشت در دو ماه گذشته با چالشهای زیادی روبهرو بود و بازخوردهای زیادی را نیز بههمراه داشت. صفهای طولانی خرید گوشت دولتی نهتنها جلوه بدی را به شهر داده بود، بلکه بسیاری از افرادی را که ساعتها در صف میایستادند، با چهرهای عبوس بهسمت خانه روانه میکرد؛ زیرا بسیاری از این افراد با وجود آنکه ساعتها در صف باقی میماندند، مجبور بودند دستخالی به خانه بازگردند. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که واسطهها در توزیع ناعادلانه گوشت نقش اساسی دارند و گروهی نیز میگویند نظارت دقیق از سوی ستاد تنظیم بازار وجود نداشت و همین موضوع دست واسطهها را در ایجاد لابی فروش گوشت باز گذاشت.