ثبت تاکنون 314 زلزله در یزد

مدیر کل مدیریت بحران استان یزد با بیان این که زلزله ها به تفکیک ریشتر دارای آثار متفاوتی هستند، گفت: در شش ماهه نخست امسال 314 مورد زلزله در استان یزد ثبت شده است .
کد خبر: ۶۹۵۹۳۷
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۵ 27 December 2018

 «هادی هادی نسب» با بیان این که رسانه های کشور هنوز تفاوت شدت و بزرگی زلزله را نمی دانند، اظهار کرد: این رسانه ها هنوز هم به دنبال کسب اطلاعات درست و اصلاح مطالب غلطی که منتشر کرده اند نیستند.

وی با اشاره به این که شدت زلزله از روی آثار خرابی ها و بررسی تاثیرات آن بر روی انسان ها و سازه ها مشخص می شود، افزود: بزرگی زلزله مقیاسی از میزان انرژی رها شده در سنگ است که توسط لرزه نگارها با درجه بندی ریشتر ثبت می شود.

مدیر کل مدیریت بحران استان یزد با بیان این که زلزله ها به تفکیک ریشتر دارای آثار متفاوتی هستند، اظهار کرد: زلزله های زیر دو ریشتر غیرقابل احساس توسط انسان است و با توجه به این که میلیون ها بار در سال رخ می دهد تنها توسط دستگاه ها ثبت می شود.

وی با اشاره به این که اکثر انسان ها قادر به احساس زلزله های 2 تا 3 ریشتری نیستند و فقط اشیاء معلق تکان مختصری می خورند، افزود: سالانه 300 هزار زلزله 2 الی 3 ریشتری در کره زمین رخ می دهد.

هادی نسب در مورد زلزله های سه تا چهار ریشتری گفت: در هنگام وقوع این نوع زلزله در خانه احساس می کنید یک کامیون سنگین از پشت دیوار خانه رد می شود.

وی با بیان این که سالانه بیش از 49 هزار بار در کل جهان زمین لرزه 3 تا 4 ریشتری می آید، خاطرنشان کرد: هنگام وقوع زلزله های چهار تا پنج ریشتری اجسام داخل ساختمان به لرزش در می آیند، در و پنجره ها باز و بسته می شوند، تلفات ندارد به جز افرادی که دچار وحشت شده اند یا حین فرار آسیب می بینند.

هادی نسب افزود: سالانه 6 هزار و 300 بار زلزله با این ریشتر در دنیا رخ می دهد.

وی آثار زلزله های پنج تا شش ریشتری را تکان خوردن اشیا سنگین و کمدهای داخل منازل عنوان کرد و گفت: با توجه به این که سالانه بیش از 800 بار در جهان رخ می دهد در هنگام آن کنترل خودرو حین رانندگی سخت می شود، خانه های سست فرو می ریزند و عده ای زیر آوار می مانند.

این مسئول در ادامه گفت: اگر زلزله ای با هفت یا هشت ریشتر اتفاق افتد علاوه بر فروریختن خانه ها، ساختمان های موسوم به ضد زلزله هم خسارت هایی متحمل می شوند.

وی با بیان این که هنگام وقوع این زلزله به دلیل فروریختن آوار در معابر، مشکلات امداد رسانی و احتمال وقوع آتش سوزی تلفات انسانی گسترده ای اتفاق می افتد، خاطرنشان کرد: سالانه حدود 18 زلزله 7 تا 8 ریشتری در جهان رخ می دهد.

هادی نسب با اشاره به این که زمین لرزه های 8 تا 10 ریشتری تخریب کامل، کشتار وسیع و تغییر شکل دائمی زمین در محل وقوع را به دنبال دارد، تصریح کرد: اگر کانون این نوع زمین لرزه در دریا و اقیانوس باشد، سونامی شکل می گیرد و شهرهای ساحلی اطراف را منهدم می کند.

وی با بیان این که زمین لرزه های 8 تا 10 ریشتری به ندرت اتفاق می افتند، اظهار کرد: تا کنون زمین لرزه ای با 10 ریشتر ثبت نشده است ولی دانشمندان ژاپنی وقوع آن را در 10 هزار سال آینده احتمال داده اند.

مدیر کل مدیریت بحران استان افزود: اگر زلزله ای با این شدت رخ دهد کل زمین یک ساعت خواهد لرزید، بخش اعظم خشکی ها زیر آب می روند و کاملا نابود می شوند.

این مسئول با اشاره به این که هر یک واحد قوی تر شدن زلزله، قدرت تخریب آن به طور تصاعدی بالا می رود، خاطرنشان کرد: اگر زلزله 2 ریشتری قدرتی کمتر از انفجار 45 کیلوگرم تی ان تی دارد ولی زلزله 7 تا 8 ریشتری، معادل انفجار 100 بمب هیدروژنی انرژی آزاد میکند.

هادی نسب در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت زلزله های اتفاق افتاده در استان یزد اشاره کرد و گفت: گزارش های شبکه لرزه نگاری نشان می دهد در شش ماهه اول سال جاری 314 مورد زمین لرزه در استان یزد رخ داده است.

وی با بیان این که حداکثر بزرگی این زلزله ها 4.4 ریشتر بوده است، خاطرنشان کرد: بهاباد با 103 مورد زلزله بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.

مدیر کل مدیریت بحران استان گفت: سهم مهریز از زلزله های ثبت شده را 79 مورد، اردکان 73 مورد، بافق 33 مورد، میبد 16 مورد، یزد 5 مورد،تفت و ابرکوه 2 مورد و خاتم نیز یک مورد عنوان کرد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار