به گزارش تابناک : از سوی دیگر، مصرفکنندگان اعتقاد دارند با افزایش قیمت، کیفیت هم باید بهبود پیدا کند؛ انتظاری که در افزایش قیمت قبلی نیز موردنظر بود، ولی عملی نشد. با توجه به اینکه نانوایان آرد را دلیل کیفیت نسبتا پایین نان میدانند، حالا وزارت صنعت، معدن و تجارت برای بهبود کیفیت نان طرح یکسانسازی نرخ آرد را در دستور خود قرار داده که ممکن است باز هم به افزایش قیمت نان منجر شود. دراینباره با قاسم زراعتکار، رئیس اتحادیه نانوایان تهران، گفتوگویی کردهایم که در ادامه میخوانید.
ما پیگیری کردیم و دیدیم قیمت نان هنوز افزایش نداشته است. این تغییر قیمت نان از چه زمانی آغاز میشود؟
این افزایش قیمت از روز شنبه هفته آینده انجام میشود. هنوز نرخنامهها برای ارسال به نانواییها تهیه نشده است و تا روز شنبه این قیمتهای جدید در سطح تهران اعمال خواهد شد.
دلیل افزایش 15درصدی قیمت نان چیست و آیا قرار است در آینده تغییر کند؟
این 15درصد بهعنوان مسکنی است که در حال حاضر به نانواها دادهاند تا هزینه مازاد آب، برق، گاز و هزینه کارگران خود را بدهند. طبق دستوری که آقای شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت به معاونشان، آقای سینکی دادهاند، قرار است در راستای یکسانسازی نرخ آرد و ساماندهی وضعیت آرد کار کنیم. نخستین جلسه در این زمینه هم برگزار شد و قرار است در آینده هم جلسات بیشتری برای ساماندهی و یکسانسازی نرخ ارز داشته باشیم که در ماههای آینده به نتیجه خواهیم رسید.
با یکسانسازی نرخ آرد قرار است قیمت نان تغییر کند؟
یکسانسازی آرد قرار است کارشناسی و به وزیر صنعت و در صورت تصویب به رئیسجمهوری ارائه شود. درباره قیمت نان هنوز مشخص نیست چه اتفاقی بیفتد؛ چون هنوز تصمیم گرفته نشده که این آرد به نرخ جهانی باشد یا به قیمتی که فعلا آزادپزها با قیمت گندم 900 تومان میگیرند. در حال حاضر، در تهران 80درصد آرد بهصورت یارانهای و 20 درصد بهصورت نیمه آزاد عرضه میشود. فعلا آرد یارانهای با گندم کیلویی 660 تومانی و به قیمت هر کیلو 815تومان و آرد آزاد هم از گندم کیلویی 900تومانی و به قیمت حدود 1100 تومان عرضه میشود.
کیفیت نان قرار است با افزایش قیمت تغییر کند؟
کیفیت نان به آرد و مواد اولیه برمیگردد و آن در دست نانوا نیست. اگر کیفیت آرد را بالا ببرند، نان هم باکیفیتتر از این میشود. این مسئله هم با یکسانسازی آرد ممکن است حل شود.
منبع : روزنامه آسمان آبی