گزارش اختصاصی تابناک؛

بنزین ۱۰ هزار تومانی؛ مردم چه می‌گویند؟ + فیلم

گروه استان‌ها - در پی افزایش قیمت بنزین و اعلام نرخ ۱۰ هزار تومانی بنزین کارت سوخت جایگاه‌ها، خبرنگار تابناک در استان کردستان با حضور در جایگاه‌های سوخت شهرستان قروه، نظر مردم درباره این تصمیم و تأثیر آن بر معیشت و زندگی روزمره را جویا شد؛ واکنش‌ها از موافقت با هدف کاهش مصرف و قاچاق سوخت تا نگرانی از تورم و افزایش هزینه‌های زندگی متفاوت بود.
کد خبر: ۱۲۲۹۴۳۳
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۵ - ۲۰:۱۹ 07 September 2026

بنزین ۱۰ هزار تومانی؛ قروه‌ای‌ها چه می‌گویند؟

به گزارش خبرنگار تابناک در استان کردستان، افزایش قیمت بنزین و اعلام نرخ ۱۰ هزار تومانی بنزین کارت سوخت جایگاه‌ها، یکی از موضوعات مهم و بحث‌برانگیز این روزهای جامعه است؛ تصمیمی که دولت هدف آن را مدیریت مصرف، کاهش قاچاق سوخت و اثرگذاری مثبت بر معیشت مردم عنوان کرده است.

خبرنگار تابناک در استان کردستان با حضور در جایگاه‌های سوخت شهرستان قروه، پای صحبت مردم نشست و از آنها سؤال کرد: نظر شما درباره افزایش قیمت بنزین و این دیدگاه دولت که این اقدام می‌تواند در نهایت تأثیر مثبتی بر معیشت مردم داشته باشد، چیست؟

یکی از شهروندان در گفت‌وگو با تابناک، افزایش قیمت بنزین را اقدامی مثبت دانست و گفت: به نظرم خیلی کار خوبی کرده چون واقعاً مصرف را پایین می‌آورد و قاچاق سوخت هم خیلی کمتر می‌شود. الان با ۱۰ هزار تومان حتی یک آب معدنی هم به سختی می‌توان خرید و به نظر من باید مصرف را خیلی پایین بیاوریم تا قاچاق هم کم شود، مخصوصاً در شهرهای مرزی.

اما شهروند دیگری نگاه متفاوتی داشت و افزایش قیمت بنزین را عاملی برای بالا رفتن هزینه‌های حمل‌ونقل و قیمت کالاها دانست و اظهار کرد: دیگر تاکسی نمی‌تواند مثل قبل مسافرکشی کند و خرجش چند برابر می‌شود. همه چیز گران‌تر می‌شود؛ سوپرمارکت جنسش را گران می‌کند، کارگر و کارمند هم ضرر می‌کنند، در حالی که حقوقشان ثابت است.

یکی دیگر از شهروندان نیز ضمن تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی در اجرای طرح‌های مربوط به سوخت، گفت: این کار باید با برنامه‌ریزی باشد. وقتی قیمت بنزین از هزار و ۵۰۰ تومان و ۳ هزار و ۵ هزار تومان به ۱۰ هزار تومان می‌رسد، مطمئناً روی تورم و زندگی مردم تأثیر می‌گذارد.

وی همچنین با اشاره به مشکلات موجود در تأمین سوخت آزاد، افزود: الان جایگاه‌ها هم به‌صورت مستمر بنزین آزاد ندارند. گاهی عده‌ای از ساعت ۱۰ صبح مراجعه می‌کنند و می‌بینند سوخت تمام شده و حتی بنزین ۱۰ هزار تومانی هم پیدا نمی‌شود.

این شهروند با بیان اینکه برای مقابله با قاچاق سوخت باید راهکارهای دیگری نیز مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: در بحث سهمیه گازوئیل، ما به عنوان کشاورز واقعاً متضرر شده‌ایم؛ چه در زمینه تراکتور و چه چاه‌های دیزلی. دولت باید فکر دیگری بکند. با این شیوه، مردم بیشتر ضرر می‌کنند و لازم است برنامه‌ریزی بهتری انجام شود.

در مقابل، شهروند دیگری نیز افزایش قیمت بنزین را مثبت ارزیابی کرد و گفت: نظر من مثبت است. قیمت بنزین در مقایسه با چیزهایی مثل آب آشامیدنی هم خیلی پایین است و وقتی تصمیمی از سوی مسئولان گرفته می‌شود، ما هم موافقیم. حرف دولت، حرف ماست.

با این حال، آنچه در میان صحبت‌های مردم قروه بیش از هر چیز به چشم می‌خورد، تفاوت نگاه‌ها به تبعات افزایش قیمت بنزین است؛ برخی شهروندان، کاهش مصرف و مقابله با قاچاق سوخت را ضروری می‌دانند و برخی دیگر نگران تأثیر مستقیم و غیرمستقیم افزایش قیمت سوخت بر کرایه‌ها، قیمت کالاها، تولید و هزینه‌های زندگی هستند.

انتهای پیام/

آخرین اخبار