به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، فرهاد بختیاریفر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان در رابطه با این طرح، اظهار کرد: آب رسانی به مناطق روستایی یکی از مهمترین ارکان توسعه پایدار و ارتقاء کیفیت زندگی در جوامع انسانی بهویژه در کشورهای در حال توسعه است. دسترسی به آب سالم و بهداشتی نه تنها از جنبه سلامت عمومی اهمیت دارد، بلکه تاثیر مستقیمی بر امنیت غذایی، اشتغال، آموزش و مهاجرت معکوس از شهر به روستا دارد.
وی تصریح کرد: در راستای این قرارداد، عملیات اجرایی مجتمع آب رسانی عربلو در شهرستان همدان برای آبرسانی به ۲۱، مجتمع آب رسانی پیشخور در شهرستان فامنین برای آب رسانی به ۲۹ روستا و مجتمع آب رسانی سد کلان در شهرستان ملایر برای آب رسانی به ۳۷ روستای دارای تنش آبی از طریق ویدئو کنفرانس آغاز شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان خاطرنشان کرد: قرارداد دوم جهاد آب رسانی که با اعتباری افزونبر ۹۰۶ میلیارد تومان توسط شرکت آب و فاضلاب استان همدان و بسیج سازندگی امام حسن مجتبی(ع) منعقد شده، گامی اساسی در راستای تأمین آب شرب پایدار و بهداشتی برای ۳۳۰ روستای استان به شمار میرود.
بختیاری فر با بیان اینکه در چارچوب این طرح گسترده، عملیات حفر و تجهیز ۱۰۵ حلقه چاه و بهسازی ۳۰ رشته چشمه و قنات برنامهریزی شده است، عنوان کرد: همچنین بیش از ۴۵۰ کیلومتر خط انتقال و ۴۲۰ کیلومتر شبکه توزیع جدید، با هدف بهبود دسترسی روستاییان به آب سالم، اجرا میشود.
وی ادامه داد: ساخت ۲۳ مخزن هوایی با ظرفیت مجموع ۲۶۰۰ متر مکعب و ۹۱ مخزن زمینی با ظرفیت بیش از ۲۳ هزار متر مکعب، از دیگر بخشهای مهم این پروژه است. علاوه بر این، ۳۰ ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۲۳۰ لیتر بر ثانیه راهاندازی خواهد شد تا پایداری فشار آب در مناطق مختلف تضمین شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان یادآوری کرد: برای تأمین برق مورد نیاز این تأسیسات نیز، ۲۰ کیلومتر خط انتقال برق و پست برق احداث شده و ۵۰ دستگاه ترانسفورماتور نصب خواهد شد. همچنین نصب ۷۰ دستگاه آبشیرینکن همراه با ساخت اتاقکهای مربوطه و خرید پنج دستگاه کامیون مجهز به تانکر آب، دیگر اقدامات این طرح ملی محسوب میشود.
بختیاری فر در پایان بیان کرد: گام اول پروژه جهاد آب رسانی در استان همدان نیز شامل آبرسانی به ۱۶۰ روستا با اعتباری بالغ بر ۵۰۹ میلیارد تومان بود که در بهمنماه سال ۱۴۰۳ با حضور وزیر نیرو بهرهبرداری شد.
/س/