سند‌نویسی در ایران به دوران هخامنشی بازمی‌گردد

گروه استان‌ها- مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان همدان در بزرگداشت ثبت جهانی هگمتانه گفت: آغاز سند‌نویسی در ایران به دوران هخامنشی بازمی‌گردد و میراث تمدنی همدان، گواهی روشن بر ریشه‌های عمیق فرهنگی و حقوقی این سرزمین است.
کد خبر: ۱۲۰۰۸۳۹
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۴ 19 May 2025
 به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، اصغر پیرهادی در مراسم بزرگداشت ثبت جهانی هگمتانه، با اشاره به اهمیت تاریخی ثبت اسناد و ضرورت اجرای حدنگاری املاک اظهار داشت: آغاز سند‌نویسی در ایران به دوران هخامنشی باز می گردد که این نشان‌دهنده عمق تمدنی ایران در حوزه مالکیت و مستندسازی است.
 
وی با بیان اینکه قدمت ثبت سند در جهان به بیش از پنج هزار سال قبل بازمی‌گردد، گفت: اولین اسناد مالکیت مربوط به دوره سومریان بوده‌ که روی سنگ‌نوشته‌ها یا گل‌نوشته‌ها حک می‌شدند، در ایران نیز سابقه سندنویسی به دوران هخامنشیان بازمی‌گردد، جایی که آثار تاریخی نشان از وجود نظام حقوقی مالکیت در قالب سنگ‌نوشته‌ها و خطوط میخی دارد.
 
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان همدان با اشاره به قانون الزام صدور سند برای املاک کشور اظهار داشت: طبق قانونی که در سال ۱۳۹۰ تصویب شد، تمام املاک کشور باید دارای سند رسمی باشند، تا پیش از آن، اغلب اسناد به صورت دفترچه‌ای صادر می‌شد که با مشکلاتی از جمله نبود موقعیت‌یابی دقیق مواجه بودند.
 
پیر‌هادی ادامه داد: از سال ۱۳۹۴، طرح حدنگاری اجرایی شده و بر اساس آن، هر ملک باید موقعیت دقیق جغرافیایی داشته باشد و با بهره‌گیری از فناوری ماهواره‌ای و دستگاه‌های موقعیت‌یاب، املاک به‌صورت دقیق شناسایی می‌شوند و اسناد دفترچه‌ای قدیمی دیگر قابلیت انتقال یا دریافت خدمات ثبتی ندارند.
 
وی با اشاره به دستاوردهای اخیر این اداره در سفر ریاست جمهوری به استان اظهار داشت: یکی از اسناد تک‌برگی مهم استان، همزمان با این سفر تهیه و به نمایندگی از تمامی اسناد، به استاندار تحویل داده شد تا در خزانه استان نگهداری شود، این سند نمادی از آغاز تحول نوین ثبتی و هم‌راستا با استانداردهای جهانی شده.
 
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان همدان همچنین از تلاش‌های کارکنان اداره ثبت استان و همراهی مسئولان قدردانی کرد و افزود: امروز ثبت دقیق، علمی و دیجیتال اسناد، پشتوانه‌ای برای حفظ حقوق مالکیت و توسعه پایدار در کشور است.
 
پیرهادی در پایان با تبریک ثبت جهانی هگمتانه، این اتفاق را نه‌تنها افتخاری برای همدان، بلکه برای تمام ملت ایران دانست و تأکید کرد: میراث تمدنی ما، گواهی روشن بر ریشه‌های عمیق فرهنگی و حقوقی این سرزمین است.
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار