
به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، شهر همدان، با جمعیتی حدود ۵۵۰ هزار نفر پرجمعیتترین شهر استان محسوب میشود و گفته میشود به ازای هر ۵۰ هزار نفر جمعیت یک داروخانه شبانه روزی باید در شهر وجود داشته باشد، اما آیا این تعداد جوابگوی نیاز مردم به خصوص در ایام تعطیل خواهد بود؟
مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفتگو با خبرنگار تابناک در همدان، با بیان اینکه، در حال حاضر در داخل یا نزدیک بیشتر مراکز درمانی شبانه روزی در همدان مانند بیمارستانها و درمانگاههای شبانه روزی، داروخانه شبانه روزی مستقر است، افزود: از حدود ۱۵۰ داروخانه در همدان، ۲۵ داروخانه شبانه روزی است، که در روزهای تعطیل داروخانههای شبانه روزی فعال هستند.
دکتر فاخته قربانی شهرت، خاطرنشان کرد: علاوه بر کلیه بیمارستانها، در بیشتر مناطق شهر همدان نیز حداقل یک داروخانه شبانه روزی اقدام به ارائه خدمات مینماید، و در تعطیلات نوروز به علت طولانی بودن روزهای تعطیل و همچنین مراجعه مسافرین، در مناطقی که داروخانه شبانه روزی نبوده یا تعداد، پاسخگوی نیاز منطقه نیست، برخی از داروخانههای روزانه به صورت کشیک با حضور مسئول فنی فعال هستند تا در ایام تعطیلات نوروزی خللی در ارائه خدمات دارویی به همشهریان و همچنین مسافران به وجود نیاید.
وی درخصوص مدت زمان فعالیت داروخانهها توضیح داد: تعیین زمان فعالیت داروخانه، طبق ساعت مقرر در پروانه مسئول فنی داروخانه است و داروخانهها به سه دسته شبانه روزی، روزانه و نیمه وقت(که میتواند صبح یا عصر باشد)، تقسیم میشوند.
مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: حداکثر ساعات فعالیت داروخانه نیم وقت ۶ ساعت، روزانه ۱۲ ساعت(بین ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب)و شبانه روزی ۲۴ ساعت است.
قربانی شهرت، افزایش تعداد داروخانه شبانه روزی را بدون محدودیت عنوان کرد و افزود: در صورت درخواست موسس و وجود شرایط ارزشیابی قابل قبول، قابلیت شبانه روزی شدن داروخانه وجود خواهد داشت، اما الزامی در این خصوص وجود ندارد.
/س