
به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، اخیراً معاون سیاسی، امنیتی استاندار همدان، با اعلام اینکه، با وجود برگزاری جلسات مختلف در حوزه آسیبهای اجتماعی به خصوص خودکشی، اما این آسیب در عمل و اجرا کاهش نیافته، دستور تشکیل کمیته ویژه پیشگیری از خودکشی با همکاری آموزش و پرورش را صادر کرد تا به صورت ویژه این موضوع را پیگیری نماید و اقدامات لازم برای کاهش این آسیب اجتماعی صورت پذیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان در گفتوگو با خبرنگار تابناک در همدان، در خصوص عملکرد آموزش و پرورش استان در این حوزه اظهار داشت: آمار خودکشی افزایش نیافته و فقط با گسترش تبادل اطلاعات و گسترش ارتباطات در فضای مجازی این موضوع نمایان شده است.
رسول شیدایی، مهمترین دلیل خودکشی را عدم تاب آوری و آشنایی با مهارتهای زندگی دانست و افزود: در یک سال گذشته، در مناطق ۲۰ گانه آموزش و پرورش استان، ۲۰ مرکز مشاوره فعال شده است و هر مرکز مشاوره حداقل یک مشاور که دورههای تخصصی پیشگیری از خودکشی را گذرانده است و با این مسئله آشنایی کامل دارد، حضور دارد.
وی خاطرنشان کرد: دورههای آموزشی نحوه برقراری ارتباط با نسل جدید، به صورت مستمر توسط اساتید زبده کشوری برای مشاوران برگزار میشود، و مشاوران ما نیز هم به صورت حضور در مدارس با دانشآموزان و والدین ارتباط برقرار میکنند و هم از طریق پیامرسان شاد، آموزشهای لازم در این زمینه را به خانوادهها انتقال میدهند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان، با اشاره به سامانه نماد، گفت: نماد، سامانه جامع مراقبتهای روانی است که با هدف کنترل و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برای دانشآموزان و حتی والدین آنان ایجاد شده و افراد دارای ریسک بالا و افکار خودکشی، از طریق مصاحبه مشاوران، و مربیان پرورشی با دانشآموز، شناسایی و به شبکه بهداشت و مراکز مشاوره معرفی میشود.
شیدایی، با اشاره به خط تلفن ۱۵۷۰، خاطرنشان کرد: مشاوران ما، از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب، آماده ارائه خدمات مشورتی، حمایتی و مددکاری به دانشآموزان و والدین هستند.
وی، افزود: «خانه یاریگران زندگی» در همدان با هدف آموزش مهارتهای زندگی و توانمندسازی دانش آموزان در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، در کانون دانش آموزی مهدیه همدان فعالیت میکند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان، همچنین، گفت: با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانون یاریگران زندگی در ۶۴ نقطه از همدان، در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی، رفتارهای پرخطر و مبارزه با اعتیاد به صورت همزمان برای سه گروه تأثیرگذار در نظام آموزشی شامل دانشآموزان، والدین و اولیای مدارس ایجاد شده است و این طرح به زودی در شهرستان ملایر نیز اجرا خواهد شد.
/س