نماینده ولیفقیه در استان همدان، در گفتگو با خبرنگار تابناک در همدان، با تأکید بر اینکه، باید برنامههایی طراحی شود که مساجد به مراکز رفع نیازهای اجتماعی و فرهنگی تبدیل شوند، افزود: با درنظر گرفتن امکانات و اجرای برنامههای متنوع فرهنگی، آموزشی و ورزشی، میتوان زمینه را برای حضور جوانان فراهم کرد، و نگرش آنها را نسبت به مساجد تغییر داد.
آیتالله شعبانی موثقی، در خصوص راهکارهای جذب هر چه بیشتر مردم و جوانان به سمت مساجد، تصریح کرد: این امر هماهنگی بین ارکان مدیریتی در مساجد را میطلبد.
وی با اشاره به اینکه، مرکز تجمع و مراوده جوانان در مساجد، معمولاً از سه طریق پایگاه بسیج، کانون فرهنگی و یا هیئت هاست، اظهارداشت: اخیراً شورای عالی مساجد، به منظور ایجاد تحول در مدیریت و استفاده از ظرفیت مساجد، در مورد تعیین هیئت امنا، اساسنامهای را تدوین کردهاست.
نماینده ولی فقیه در استان، در خصوص ترکیب هیئت امنا طبق اساسنامه مذکور توضیح داد: در این اساسنامه، هیئت امنا، از ۴ نفر در جایگاه حقیقی، که از طریق ثبتنام و رأیگیری از مردم انتخاب میشوند و ۳ نفر در جایگاه حقوقی ائم از امام جماعت، مسئول پایگاه بسیج و یا کانون فرهنگی، و هیئت تشکیل شدهاست.
آیتالله شعبانی، خاطرنشان کرد: از این طریق جوانترها و حتی بانوانی که توانایی دارند، میتوانند عضو هیئت امنا باشند و در مدیریت مسجد مشارکت کنند، که این ترکیب میتواند در تصمیمگیری ها مؤثر باشد، همانطور که تاکنون بیش از ۲۵۰ مسجد در استان، تغییراتی در ترکیب اعضای امنا، جهت استفاده از ظرفیت مساجد برای فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و ورزشی، صورت گرفته و نتایج مثبتی در پی داشتهاست.
امام جمعه همدان، راهکار دیگر در خصوص مدیریت برنامهها و فعالیت مساجد را تشکیل کار گروه فرهنگی مساجد دانست، و از آن به عنوان یک تجربه موفق نام برد، که براین اساس، کارهای سخت افزاری مسجد به عهده هیئت امنا و کارهای فرهنگی را کارگروه فرهنگی عهدهدار است.
وی، با اشاره به برخی مساجد شهر همدان، که کارگروه فرهنگی در آنها فعال شده و جوانترها متولی آن هستند، گفت: در این مساجد، فعالیتهای ورزشی و آموزشی در حال انجام است، که باعث رونق و استقبال جوانان از این برنامهها شدهاست.
آیتالله شعبانی، افزود: قرارگاه ملی که در استانها زیر نظر استاندار خواهد بود، نیز با هدف رسیدگی و بهبود وضعیت مساجد تشکیل شده است.