تابناک بررسی می‌کند

آیا هزینه جرم برای مجرمان، بازدارنده است و می تواند امنیت روانی مردم را تامین کند؟

گروه استان‌ها- علاوه بر برخورد مقتدر و سریع پلیس در مبارزه با جرائم خشن، سایر دستگاه‌های مرتبط هم باید به وظیفه خود عمل کرده و در جلوگیری از جرائم خشن اقدام مناسب و پیشگیرانه داشته باشند تا امنیت روانی مردم خدشه‌دار نشود.
کد خبر: ۱۱۹۱۰۱۹
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷ 07 December 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، شنیدن اخبار جرائم خشن، و بعضاً وقوع آن در ملاء عام، در روزهای اخیر، باعث شده حس ترس و وحشت در میان مردم ایجاد شود. طبق تحقیقات انجام شده، مواردی چون بحران  اقتصادی و فقر، تاثیر مستقیمی بر اخلاق و وقوع جرم دارند، همچنین، میزان تحصیلات، سوء مصرف الکل و مـواد مخـدر، احساس محرومیت نسبی، تعلق به ارزشهای محلی، حس طرد شدگی، خرده فرهنگ همسالان کجرو، نگاه ناموسی و ... نیز از جمله دیگر دلایل بروز ناهنجاری در جامعه است.


تأمین امنیت در جامعه مستلزم همکاری تمام سازمان‌ها، نهادها و همه مردم جامعه می‌باشد، و بدون مشارکت دستگاه‌های مرتبط با موضوعات امنیتی، نمی‌توان امنیتی پایدار و باثبات برقرار کرد.
جرائم خشن از جمله عواملی هستند، که امنیت جامعه را خدشه‌دار می‌کند.


این گونه جرائم علاوه بر قانون‌شکنی و جلوه آزاردهنده آن، از جهت خشن بودن و تاثیری که بر احساس امنیت جامعه می‌گذارند، نتایج پنهان بسیار نابهنجاری در سطح جامعه برجای خواهد گذاشت و نیاز است، اقدامات بازدارنده همه جانبه‌ای صورت پذیرد.


جرائم خشنی همچون، سرقت، تجاوز و حمله مسلحانه، در انظار عمومی، که اخیرا مردم شاهد آن بودند، موجب رعب و وحشت فراوان در افراد و لطمه به امنیت روانی جامعه شده‌است و جبران آن به دلیل اینکه اثرات ماندگاری در ذهن افراد دارد، بسیار دشوار است.


بنابراین مردم، علاوه بر برخورد سریع و مقتدر پلیس، خواهان آن هستند، تا سایر دستگاه‌های مرتبط نیز به وظیفه خود عمل کرده و در جلوگیری از جرائم خشن اقدام مناسب و پیشگیرانه داشته باشند، همچنین، از قوه قضائیه درخواست دارند، به عنوان مجری قانون با در نظر گرفتن اشد مجازات با این‌گونه قانون‌شکنان برخورد کند، و با سرعت عمل در رسیدگی به جرم این افراد و در نظر گرفتن حداکثر مجازات قانونی برای آنها، علاوه بر بازدارندگی، افزایش امنیت روانی مردم را نیز افزایش دهد.


مردمی که شاهد جرائم خشن بوده اند، می‌گویند: مجرمان نباید بتوانند با گذاشتن وثیقه و یا استفاده از راهکارهای مشابه آزاد بشوند و هزینه جرم برای آنها باید به قدری بالا باشد که حتی تصور تکرار انجام جرم هم به ذهنشان نرسد.


با تصویب قانون شورای عالی پیشگیری از جرم، ۲۲ دستگاه، به طور مستقیم، متولی امر پیشگیری از انواع جرایم هستند، که در صورت مشارکت این دستگاه‌ها در انجام وظایف محوله، میتوان شاهد کاهش جرائم بود.


همچنین، رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما، با انعکاس نحوه برخورد با مجرمان خشن و عاقبت جرم می‌تواند، در بازدارندگی و پیشگیری از جرم مؤثر باشد و از طرفی دیگر، حس امنیت را در مردم تقویت کند.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار