به گزارش خبرنگار تابناک در استان همدان، با وجود اینکه گفته بودند در بیش از هزار نقطه از شهر همدان، بنر برگزاری جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، نصب شده است، اما وقتی با تعدادی از مردم همدان گفتگو کردم، خیلی ها اصلاً نمیدانستند که همدان میزبان این رویداد است، و خیلیها هم نسبت به این موضوع بیتفاوت بودند.
برخی نیز از این میزبانی استقبال و ابراز خوشحالی میکردند.
در بین دیدگاه ها، یکی بیشتر توجهم را به خودش جلب کرد: «اینکه برخی از همدانیها اساساً با برگزاری جشنوارهای که میلیاردها تومان، هزینه بر دوش استان بگذارد، مخالفند».
دلایل مخالفت همدانیها با میزبانی جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان چه بود؟
مخالفین میزبانی همدان در این جشنواره، میگویند، فایده برگزاری این جشنواره برای یک «عده ای محدود» است و اکثریت مردم شهر و استان، بهرهای از آن نمیبرند.
عده ای از مخالفان (که از تابناک خواستند نامشان محرمانه بماند)، معتقد بودند اینگونه جشنوارهها، و هزینههای گزاف برای میزبانی، اولین آسیبش، ایجاد غرور کاذب برای به اصطلاح «سلبریتی های پایتخت نشین» است، که نحوه برخورد مسئولان همدانی با آنها به گونهایست که «این مهمانانِ همدان» تصور می کنند، از هنرمندان همدانی «هنرمندتر» و از عموم مردم «ارزشمندتر» هستند؛ و لایق هزینههای گزاف؛ تا به همدان بیایند، و به جشنواره همدانیها اعتبار بدهند.
یک هنرمند صنایع دستی در این باره در گفتگو با خبرنگار تابناک، می گوید: من که برای امرار معاش، با چالشهای متعدد مواجه هستم و نمیتوانم، وام حداقلی و بدون کارمزد، برای ارتقای کسب و کارم دریافت کنم، مخالف، اینگونه بریز و بپاش ها هستم.
یکی از خبرنگارانی که از نزدیک شاهد برگزاری جشنواره، از قبل از افتتاحیه تا روز اختتامیه بود، می گوید: مسئولین استان، غریب نوازند و اگر این امکانات رفاهی، قدرشناسی و بها دادن را برای هنرمندان هم استانی خود در نظر میگرفتند، بسیار اثرگذارتر بر وضعیت گردشگری و جذب توریست بود.
این خبرنگار افزود: مسئولین همدان میگویند: در این شش روز، میزبان دو هزار و پانصد نفر بودند؛ این درحالیست که خبرنگاران و عکاسانی که تمام مدت با آنها همراه بودند، نه تنها جایی در این بین نداشتند، بلکه بعضا مورد بیمهری هم قرار گرفتند.
یکی از کارمندان ادارات برگزارکننده این جشنواره می گوید: همدان در حالی چند سال متحمل هزینه برگزاری این جشنواره شده است که در نتیجه این میزبانی، هنوز صاحب سالن نمایشی با ظرفیت بالای ۵۰۰ نفر نشده و به جای اصلاح یا تغییر سیستمهای صوتی معیوبش، به "اجاره" دستگاه مورد نیاز بسنده کرده و هیچ چیزی به داشتههای قبلی شهر اضافه نشده است.
و اما یکی از نکات پرتکرار در مخالفت شهروندان همدان، با میزبانی جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان این بود که مسئولان همدانی به جای شنیدن دیدگاهها، انتقادات و پیشنهادات دلسوزان و کارشناسان صاحبنظر و متخصص، حرف «سلبریتی های پایتختنشین» را شنیدند. سلبریتی هایی که فکر میکنند، در هر مسئلهای به غیراز هنر خودشان، میتوانند اظهارنظر کنند، این موضوع در وقایع اخیر کشور نیز به معضلی مهم تبدیل شده است.
سلبریتی هایی که خودشان را نخبه مینامند و درباره همه موضوعات، نظر می دهند؛ مثلاً در مورد فضاسازی شهری، موضوع گردشگری و جذب توریست، و یا الگو قرار دادن کشورهای غربی برای شاد کردن مردم! ( درحالیکه فرهنگ و ارزشهای آن کشورها با ما در تضاد است).
به عنوان کلام آخر می توان گفت: مردمی که دغدغه اشتغال و نان شب دارند، اهمیتی به بود و نبود جشنواره تئاتر نمیدهند، و با شنیدن رقمهای آنچنانی که این جشنواره در برداشته است، نه تنها لبخند بر لبشان جاری نمیشود، بلکه باعث میشود اشک در چشمانشان حلقه بزند.
و نهایتا چند پیشنهاد: اگر مسئولین میخواهند، گردشگری استان را رونق ببخشند و نشاط اجتماعی را در همدان جاری کنند، دستکم نباید برای برگزاری اینچنین جشنوارهای از بیتالمال هزینه کنند، و پیشنهاد میشود، در جشنواره های بعدی، برای جذب سرمایهگذار و حامی مالی( اسپانسر) عزم خود را جزم کنند.
از همه مهمتر برای آنکه جشنواره برای مردم همدان فرصت ساز باشد و نه فرصت سوز؛ از خود هنرمندان و اصحاب رسانه و مردم دغدغهمند همدان نظرخواهی کنند.
انتهای پیام/ع