۳۹ درصد شهر ملایر تحت پوشش شبکه جمعآوری فاضلاب و دارای حدود ۱۵۰۰ کیلومتر شبکه آبرسانی و خط انتقال است
به گزارش تابناک همدان از ملایر : "رسول روبخش"سرپرست شبکه آب و فاضلاب شهرستان ملایر در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت:مطالعات شبکه فاضلاب ملایر از سال ۱۳۷۰ آغاز و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۷۵ آغاز شدو تعداد کل مشترکین فاضلاب شهر ملایر ۲۷ هزار و ۷۴۷ فقره است.
وی گفت : بر اساس موافقت نامه و طراحی اولیه ۲۲۸ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب و خط انتقال برای ملایر در نظر گرفته شده که تاکنون ۱۴۳ کیلومتر آن انجام شده است.
رو بخش با بیان اینکه سال گذشته ۸.۲ کیلومتر توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب انجام شده است، افزود : برآورد توسعه شبکه جمعآوری فاضلاب در سالجاری ۷.۷ کیلومتر به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان است البته در صورت تخصیص ماده ۵۶ این مقدار افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
سرپرست شبکه آب و فاضلاب شهرستان ملایر با بیان اینکه سیستم تصفیه فاضلاب این شهر بر اساس لاگونهای هوادهی طراحی شده است، بیان کرد: این سیستمها با وجود اینکه زمین با وسعت زیادی را تسخیر میکند اما فرایند پیچیدهای ندارد و کاربرد راحتتر و بهره برداری سهل و آسانتری دارد. البته مطالعات ارتقا سیستم تصفیه خانه فاضلاب ملایر انجام شده و برای ارتقا و تغییر سیستم به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی در ادامه عنوان کرد: ۶۰۰ میلیارد تومان برای احداث ۱۵۰ کیلومتر مابقی شبکه فاضلاب در ملایر نیاز است، با احتساب ۳۰۰ میلیارد تومان هزینهای که برای ارتقا سیستم تصفیهخانه فاضلاب نیاز است، در مجموع به ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل شبکه فاضلاب ملایر نیاز داریم.
وی خاطرنشان شد : پساب تولید شده از تصفیهخانه فاضلاب ملایر برای مصارف کشاورزی استفاده خواهد، با توجه به اینکه تصفیه خانه در نزدیکی شهرک صنعتی شوشاب قرار گرفته است، در صورت داشتن متقاضی به بخش صنعتی هم واگذار میکنیم.
رو بخش با اشاره به اینکه اجرای یک متر شبکه جمعآوری فاضلاب ۴ میلیون تومان هزینه دارد، بیان کرد : هر مشترک بابت وصل شدن به شبکه جمعآوری فاضلاب باید ۷۰ درصد هزینه آب بهای مصرفی را بپردازد بنابراین هر چه میزان مصرف آب کمتر باشد، هزینهای که باید بابت وصل شدن به شبکه جمعآوری فاضلاب بپردازد، کمتر خواهد بود.
وی اعلام کرد: شهرستان ملایر شامل ۶ شهر ملایر، سامن، ازندریان، جوکار، آق گل و زنگنه و ۲۰۶ روستا با جمعیت ۱۹۲ هزار و ۳۰۹ نفر و ۵۹ هزار و ۲۳۴ خانوار است، افزود: ملایر با ۱۰۷ هزار و ۷۲۸ مشترک آب (۸۰ هزار و ۵۰۷ فقره شهری و ۲۷ هزار و ۲۲۱ فقره روستایی) دارای ۷۱ هزار و ۵۰۰ فقره انشعاب آب در شهر ملایر است.
روبخش به ۱۶۰ حلقه چاه فعال در سطح شهرستان که ۴۰ حلقه در بخش شهری و ۱۲۰ حلقه در بخش روستایی است، اشاره و افزود: ۷۰ درصد آب شهر ملایر از آب تصفیه شده سد کلان و ۳۰ درصد مابقی از چاه ها تامین میشود.
این مقام مسئول همچنین با تاکید بر اینکه در صورت بروز هر گونه مشکل برای سد کلان، چاههای فعال میتوانند کل آب شهر را تامین کنند، اظهار کرد: آب با دبی ۵۸۶ لیتر بر ثانیه در شهرها و با دبی ۲۱۵ لیتر بر ثانیه در روستاها استحصال میشود.
وی به ۱۸ چشمه و ۳ قنات در سطح شهرستان اشاره و یادآور شد: ملایر با ۱۳ مخزن ذخیره آب در بخش شهری به حجم ۵۶ هزار و ۸۰۰ متر مکعب و ۱۴۸ مخزن زمینی و هوایی به حجم ۲۳ هزار و ۱۵ متر مکعب در بخش روستایی آبرسانی را انجام میدهد.
روبخش در ادامه به هفت ایستگاه پمپاژ در شهرستان که دو ایستگاه آن در بخش شهری و پنج ایستگاه آن در بخش روستایی است، اشاره و اطهار امیدواری کرد: از مجموع ۹ مجتمع آبرسانی در سطح شهرستان، یک مجتمع به بهرهبرداری رسیده و دو مجتمع در حال مطالعه است؛ اگر هشت مجتمع باقی مانده به بهرهبرداری برسند، ۸۰ هزار نفر جمعیت روستایی را پوشش میدهند.
وی در ادمه گفت:از ظرفیت خیرین برای آبرسانی به روستاها و حفر چاه در سه روستا استفاده شده ، سال گذشته مشکل کم آبی، افزایش عمق و تجهیز چاه در روستاهای منگاوی، الفاوت، کمری و موسی خان بلاقی انجام شد.
روبخش اصلاح و توسعه شبکه آبرسانی به طول ۳۷ کیلومتر در سطح شهرستان (۲۶ کیلومتر در بخش روستایی و ۱۱ کیلومتر در بخش شهری) با اعتبار ۵۳ میلیارد تومان را از جمله اقدامات شرکت آب و فاضلاب در سال گذشته برشمرد و تصریح کرد: مشکل آب های سطحی روستا حاجی آباد با هدایت این آب به تصفیه خانه فاضلاب به مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رفع شد.
وی از الحاق سه روستا حاجی آباد، قلعه میرفتاح و رضوانکده به شبکه فاضلاب ملایر خبر داد و گفت: با هدایت آب سطحی روستا حاجی آباد، قسمت زیادی از مشکل آب های سطحی و فاضلاب خاکستری منطقه حل شده است.
سرپرست شبکه آب و فاضلاب شهرستان ملایر بیان کرد: این شهرستان دارای حدود ۱۵۰۰ کیلومتر شبکه آبرسانی و خط انتقال است.
روبخش تاکید کرد: احداث مجتمعهای آبرسانی روستایی نیازمند تامین اعتبارات از محل پروژههای ملی هستند تا سریعتر به نتیجه برسند، قطعاً حمایت مدیران ارشد شهرستان استان و نمایندگان مردم ملایر گام موثری در این راستاست.
وی با استناد به این سخن از مقام معظم رهبری که «مدیران اجرایی باید اقدامات و کارهای دولت را به گوش مردم برسانند تا باعث امید آفرینی شود»، بیان کرد : شرکت آب و فاضلاب ملایر نهایت تلاش خود را برای خدمات رسانی به مشترکین انجام میده.