مدیرعامل آبفای استان همدان عنوان کرد:
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه ما در کارنامه کاریمان قطعی آب نداشته ایم، گفت: همدان آبروی ما است و به یاری خدا با برنامه ریزی و مدیریت مصرف از شرایط کم آبی امسال عبور خواهیم کرد.
کد خبر: ۹۵۳۷۳۶
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۸ 07 April 2021

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه ما در کارنامه کاریمان قطعی آب نداشته ایم، گفت: همدان آبروی ما است و به یاری خدا با برنامه ریزی و مدیریت مصرف از شرایط کم آبی امسال عبور خواهیم کرد.
 
به گزارش تابناک همدان، به نقل از روابط عمومی آبفای استان همدان، سید هادی حسینی بیدار در کمیته مدیریت بحران که با حضور جمعی از اعضاء این کمیته برگزار شد، ضمن اشاره به کاهش بارندگی‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته و بلند مدت گفت: البته ما به عنایت خداوند و نزول بارش رحمت امیدواریم و تنها در این شرایط است که ذوب شدن برف‌های ارتفاعات میتواند بخشی از مشکلات ما را مرتفع نماید.

وی افزود: سه سال گذشته نیز در شرایط بحرانی قرار داشتیم، اما مدیریت منابع و ریزش نزولات جوی در اردیبهشت ماه ما را از این شرایط عبور داد.

حسینی بیدار با بیان اینکه با توجه به کاهش نزولات جوی نمی‌توان از خرداد ماه به بعد روی برخی ذخایر آبی نظیرتصفیه خانه عباس آباد حساب کرد، اظهارداشت:تن‌ها با برنامه ریزی و مدیریت مصرف میتوان از این شرایط عبور کرد.

وی با اشاره به مصوبات این جلسه گفت: ضروری است همکاران ما با بررسی نواقص شبکه‌های آبرسانی و مهندسی مجدد شبکه‌های مذکور از اتلاف ذخایر موجود جلوگیری نمایند.

مدیرعامل آبفای استان همچنین با تاکید بر اینکه همدان آبروی مااست گفت: در کارنامه ما همدان با قطعی آب مواجه نبوده و به یاری خدا امسال نیز مشکلی نخواهیم داشت.

وی ضمن اشاره به دیگر مصوبات این جلسه عنوان کرد: درراستای مدیریت شرایط فعلی؛ تهیه و نصب فشارشکن در مکان‌های مورد نیاز، انجام عملیات نشت یابی، عدم استفاده آب شرب در فضای سبز، شناسایی انشعابات پر مصرف، تعویض ۴هزار کنتور معیوب تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری، ورود به اقدامات فرهنگی و فرهنگسازی و همچنین جلوگیری از توسعه انشعابات از الزامات است.

وی همچنین برلایروبی تصفیه خانه عباس آباد در پایان فصل تابستان و تحویل ۱۵۰ لیتر بر ثانیه آب ۵ حلقه چاه خالقوردی توسط آب منطقه‌ای تاکید کرد.

معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه با توجه به کاهش نزولات جوی و افزایش حجم آب مصرفی به دلیل شیوع ویروس کرونا با کاهش ذخایر آبی مواجه هستیم، گفت: تنها در صورت نزول باران رحمت الهی و ذوب شدن برف ارتفاعات کنترل شرایط به صورت عادی امکان پذیر است.

حمیدرضا نیکداد برمدیریت مصرف توسط شهروندان و مدیریت شهرستان همدان تاکید وبیان کرد:علیرغم میزان بارش مناسب در سال گذشته ورودی به سد اکباتان در اردیبهشت ماه به حدااقل میزان خود رسیده که در صورت عدم بارش باران در سال جاری شاهد این موضوع در زمان زودتری خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه منابع تولید آب همدان در حال حاضر سداکباتان، سدآبشینه، رودخانه عباس آباد و چاه‌ها می‌باشد به این نکته اشاره نمود که با گرم شدن هوا و خروج رودخانه عباس آباد از مدار بهره برداری و با توجه به کمبود ذخیره سداکباتان و نبود منابع آبی جدید در صورت عدم بارش مناسب تنها راهکار مدیریت مصرف هم توسط شهروندان و هم از سوی شرکت ضروری می‌باشد.

وی همچنین اعلام کرد: در راستای مدیریت فشار در شبکه تجهیزات کلیه دستگاه‌های فشارشکن به روزرسانی شده که با یاری خداوند از چند روز آینده با تنظیمات جدید فعالیت خود را ادامه می‌دهند.

در ادامه مدیر دفترمدیریت بحران و پدافند غیرعامل آبفای استان همدان نیز با بیان اینکه بر اساس گزارش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در سال آبی جاری ۲۲۴.۷ میلی متر بارش داشتیم، عنوان کرد: بر همین اساس نسبت به بلند مدت ۳۰ میلی متر تفاوت بارش داریم که در میانگین امسال نسبت به مدت مشابه بلند مدت با ۱۲ درصد کاهش مواجه هستیم.

جعفری افزود: در مقایسه با مدت مدت مشابه سال گذشته نیز با ۹۳ میلی متر کاهش نزولات جوی ۲۹ درصد کاهش به ثبت رسیده است.

وی همچنین عنوان کرد: بر اساس بررسی ایستگاهها، از ابتدای سال آبی جاری در ایستگاه شورین مرتبط با حوزه آبریز پشت سداکباتان نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۲۴ درصدی بارش مواجه هستیم که این امرموجب کاهش محسوس حجم ذخیره سد اکباتان گردید.

جعفری افزود: همچنین شرکت آبفا آمادگی همکاری با شرکت آب منطقه‌ای به منظور هدایت حداکثری آب سرشاخه‌های سداکباتان به سد و انتقال آب چاه‌های جدید منطقه خالق وردی را دارد. 
وی افزود: چنانچه امسال تدابیر لازم اتخاذ شود میتوانیم با همکاری مردم خوب همدان از بحران کم آبی عبور نماییم و نیاز است با پیش بینی بلند مدت حتی المقدور بخشی از دخایر سطحی سداکباتان برای پیشگیری از بروز مشکل در سال آینده حفظ شود.

وی در نهایت عنوان کرد: بر اساس نقشه بارش‌های کشوری، استان همدان بر اساس میانگین بلند مدت، قریب به ۳۰ میلی متربا میانگین بلند مدت سال گذشته اختلاف دارد و البته میانگین بارش‌های بلند مدت در کل کشور منفی اعلام شده است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار