دکتر محمد کاظم زاده با بیان اینکه هر دانه گندم قسمت‌های مختلفی دارد، ابراز کرد: سبوس خارجی‌ترین لایه گندم است که بیشترین ارزش غذایی را دارد.
کد خبر: ۸۱۴۷۵۴
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۲ 16 January 2020
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مصرف نان سبوسدار خطر ابتلا به چاقی و سرطان‌های دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد.

به گزارش تسنیم، دکتر کاظم زاده اظهار داشت: گندم یکی از غنی‌ترین و پرمصرف‌ترین غلات در طبیعت است که دارای بیشترین میزان روی، منیزیوم و آهن است.

وی با بیان اینکه هر دانه گندم قسمت‌های مختلفی دارد، ابراز کرد: سبوس خارجی‌ترین لایه گندم است که بیشترین ارزش غذایی را دارد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان در باره خواص سبوس گندم اظهار داشت: مهم‌ترین خواص سبوس مربوط به دستگاه گوارش است که سبب هضم راحتتر غذا و پیشگیری از بیماری‌های این عضو از بدن می‌شود.

کاظم زاده با بیان اینکه نانی که تیره‌تر است نشان از میزان سبوس بالای آن است، عنوان کرد: متاسفانه مردم به اشتباه گمان میکنند که نان سفید با کیفیت‌تر است.

وی افزود: نان سبوس دار در پیشگیری و درمان یبوست، بیمار‌هایی مانند بواسیر، فشار خون و سندروم روده تحریک پذیر موثر است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت: کاهش چربی خون، بیماری‌های قلبی و چاقی شکمی نیز از دیگر خواص سبوس گندم است.

کاظم زاده با بیان اینکه سبوس گندم دارای مقادیر بالایی فیبر است، گفت: فیبر موجود در مواد غذایی به سلامت دستگاه گوارش و کاهش وزن کمک می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه باید از خرید و مصرف نان‌های بدون بسته بندی بهداشتی و نام و نشان، خودداری کنید، ابراز کرد: این نان‌ها به صورت غیرمجاز عرضه میشود و مردم از شرایط پخت این نان‌ها بی خبرند.

مدیر نظارت برمواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان با بیان اینکه کیفیت نان سبوسدار صنعتی بهتر از سنتی است، اظهار داشت: در پخت نان‌های سنتی از حرارت مستقیم استفاده میشود که سبب سوخته شدن نان و تولید ماده خطرناک و سرطان زایی می‌شود.

کاظم زاده با تاکید بر اینکه در میان انواع نان، نان سنگک، سبوس بیشتری دارد، گفت: نان پیتزا و نان ساندویچی جزء نان‌های کاملا سفید و کمترین ارزش غذایی است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار