"گیلن داگفوس" (Gheylen Daghfous)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: این بررسی نشان می‌دهد مراکز حرکتی مغز، به وسیله دو مسیر جداگانه فعال می‌شوند. پژوهش ما، بینش جدیدی در مورد تکامل سیستم بویایی مهره‌داران ارائه می‌دهد.
کد خبر: ۶۷۴۲۲۸
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۰ 31 October 2018
بررسی جدید پژوهشگران کانادایی نشان می‌دهد که بو‌ها نقش مهمی در نحوه رفتار موجودات دارند.

به گزارش ایسنا، حس بویایی که قدیمی‌ترین حس از حواس پنجگانه است، نقش بسیار مهمی در رفتار‌های حیوانات و انسان‌ها دارد.

از گذشته این باور وجود داشت که حیوانات نسبت به بو واکنش نشان می‌دهند. اکنون، پژوهشگران "دانشگاه مونترآل" (UdeM) و "دانشگاه ویندزور" (U of W) کانادا سعی دارند مسیر‌های عصبی و مکانیسم‌هایی که در این رفتار‌ها نقش دارند، توضیح دهند.

نخستین گام برای این کار، نشان دادن وجود یک مسیر عصبی مرتبط با بویایی و مراکز حرکتی مغز موجودات بود. پژوهشگران برای بررسی این مسیر در بی‌مهرگان، از "کرم الگانس" و در مهره‌داران از "مکنده‌ماهی" استفاده کردند.

این پژوهش نشان می‌دهد یک مدار مهارکننده که انتقال دهنده عصبی "گاما آمینوبوتیریک اسید" (GABA) را در پیاز بویایی آزاد می‌کند، مسئول تعدیل واکنش‌های رفتاری نسبت به بو در مکنده‌ماهی است. بررسی این مکانیسم‌ها، به پژوهشگران امکان می‌دهد مسیر‌های جدیدی که بویایی و مراکز حرکتی را به مغز متصل می‌کنند، کشف کنند.

وی افزود: ما می‌دانیم که حیوانات به بو‌ها جذب می‌شوند و با همین توانایی، شکار خود را پیدا می‌کنند. ما قصد داریم نحوه استفاده مغز از بو‌ها برای ایجاد رفتار را درک کنیم. این پژوهش، مسیر جدیدی را در مغز نشان می‌دهد که مسئول انتقال اطلاعات مربوط به بو به نواحی کنترل حرکت در مغز است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار