معاون توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: در ابتدای آغاز طرح غربالگری در سال ۹۱، تنها ۳۰ نفر مورد شناسایی قرار گرفتند، اما در سال‌گذشته نزدیک به ۵۰ کودک جدید شناسایی شد.
کد خبر: ۶۷۲۲۴۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۷ 25 October 2018
فریدالدین حجت‌الاسلامی در تشریح یک بیماری عصبی - شناختی، گفت: بیماری اوتیسم یا معادل فارسی آن خوددرماندگی، به بیماری اطلاق می‌شود که فرد در درک، ارتباط و شناخت دچار مشکل شده و عمده‌ترین عارضه این بیماران، عدم برقراری ارتباط با محیط اطراف است.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلامی با بیان اینکه متأسفانه شاهد افزایش آمار بیماران اوتیسم در کشور و استان همدان هستیم، افزود: افزایش سن ازدواج به‌ویژه بالا رفتن سن پدران، زندگی صنعتی و ارتقاء ابزار شناختی در تشخیص این بیماری از جمله دلایل عمده در افزایش آمار این بیماران است.

وی با اشاره به تشخیص بیماری اوتیسم از ۱۸ ماهگی در نوزادان، عنوان کرد: اگر این بیماری بسیار شدید باشد، در زمان زیر ۱۸ ماهگی قابل تشخیص خواهد بود و یک پروژه تحقیقاتی در حال انجام است تا بتوان از طریق بزاق دهان، بیماری اوتیسم را در زیر ۱۸ ماهگی شناسایی کرد.

وی در رابطه با آغاز فرآیند غربالگری از سال ۹۱ و فعالیت قوی استان همدان در کشور برای انجام آن، اظهار کرد: در سال ۹۱، همدان جزء ۵ استان نخست در اجرای طرح غربالگری بود، در سال‌های ۹۵ و ۹۶ بهزیستی با نصب بنرها، استفاده از پتانسیل رسانه و برگزاری همایش‌ها توانست عامل آشنایی خانواده‌ها با بیماری اوتیسم را فراهم سازد تا تمام خانواده‌هایی که کودکانشان زیر سن مدرسه هستند، در غربالگری شرکت کنند.

حجت‌الاسلامی با اشاره به تعداد کودکان اوتیسم در استان، عنوان کرد: متأسفانه در رابطه با بیماری اوتیسم نمی‌توان آمار دقیقی دریافت کرد چرا که تعدادی از خانواده‌ها در مراحل اولیه غربالگری و مطلع شدن از بیماری فرزندانشان، به انکار این بیماری می‌پردازند و از ادامه روند درمان اجتناب می‌کنند.

حجت‌الاسلامی در تشریح تعداد مراکز خدمات‌رسانی اوتیسم در استان، مطرح کرد: در حال حاضر یک مرکز در شهرستان همدان و دیگری در نهاوند مشغول فعالیت هستند که نهاوند بالاترین تعداد بیماران اوتیسم در استان را به خود اختصاص داده است.

معاون توانبخشی بهزیستی استان همدان اضافه کرد: همچنین در حال پیگیری تأسیس مرکز دیگری در شهرستان ملایر، سومین شهرستان دارای آمار بالای کودکان اوتیسم در استان هستیم.

وی با بیان اینکه هزینه خدمات در این مراکز بسیار پایین و گاهی رایگان است، خاطرنشان کرد: دراین مراکز با استفاده از پزشکان و روانشناسان مجرب خدمات خانواده‌درمانی، گروه‌درمانی، کاردرمانی و مشاوره پزشکی از ساعت ۸ تا ۱۴ ارائه می‌شود.

حجت‌الاسلامی افزود: حداکثر هزینه تمامی امکانات ارائه شده در یک ماه مبلغی نزدیک به ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بوده و این درحالیست که برای برخی از خانواده‌ها این امکانات رایگان ارائه می‌شود.

وی با اشاره به افزایش سن اوتیسم در ایران و استان همدان، بیان کرد: تمامی مراکز خدمات اوتیسم تنها توانایی خدمت‌دهی تا سن ۱۵ سالگی بیماران را دارند و بعد از اتمام سن ۱۵ و یا ۱۶ سالگی این مراکز خدماتی به این بیماران ارائه نمی‌دهند.

تأسیس مرکز خدمات‌رسانی به بیماران اوتیسم برای بیماران بالای ۱۵ سال

وی با اعلام تأسیس مرکز جدید خدمات‌رسانی به بیماران اوتیسم برای بیماران بالای ۱۵ سال، گفت: بسیار امیدواریم تا قبل از فرارسیدن عید نوروز این مرکز را تأسیس کنیم و هدف اصلی از این کار خدمات‌رسانی به بیماران بالای ۱۵ سال، ارتقاء و آموزش مهارت زندگی، خودیاری و از همه مهمتر حرفه‌آموزی است تا در هر یک از این زمینه‌ها این بیماران به عدم وابستگی برسند.

معاون توانبخشی بهزیستی استان همدان با بیان سخت بودن کار کمک‌رسانی به این بیماران به علت همراهی بیماری اوتیسم با سایر اختلالات مانند عقب‌ماندگی ذهنی، گفت: کودکان اوتیسم همانند سایر معلولان، از بیمه پایه برخوردارند و از خدمات درمانی بهزیستی بهره‌مند می‌شوند علاوه بر این خدمات، این بیماران خدمات دیگری مانند تأمین بخشی از هزینه‌های جراحی و پزشکی دریافت می‌کنند.

بیماران اعصاب و روان و ام‌اس دارو کم دارند

حجت‌الاسلامی با اعلام کمبود دارو برای تمامی بیماران تحت پوشش، به ویژه بیماران اعصاب و روان، مطرح کرد: تعهدات بهزیستی، تأمین دارو نیست و این وظیفه به عهده معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی است همچنین بیماران ام‌اس با کمبود زیاد دارو مواجه هستند و هزینه تأمین دارو برای این بیماران بسیار سنگین است.

وی با بیان اینکه درمان کامل بستگی به شدت این بیماری دارد، اظهار کرد: متأسفانه با توجه به شرایط سخت زندگی مردم در حال حاضر سازمان‌های مردم‌نهاد کمتر برای کمک اعلام آمادگی می‌کنند و مشارکت اجتماعی روبه کاهش است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار