مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم،گفت: در سال جاری از 15 هکتار زمین کشاورزی 20 کیلوگرم زعفران برداشت شد و سیاست توسعه کشت زعفران در قم در سال های آینده ادامه می یابد.
کد خبر: ۵۴۵۲۱۹
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۲ 30 December 2017

به گزارش تابناک قم، مسلم ابراهیمی بیان کرد: در سال های اخیر به دلیل تغییر شرایط اقلیم و کاهش منابع آبی، راهبرد تغییر الگوی کشت در استان قم مورد توجه جدی قرار گرفته و در همین رابطه کشت زعفران به عنوان کشت جایگزین در زمین های کشاورزی استان انتخاب شده است.

وی با اشاره به این که مدت زمان زیادی از کاشت زعفران در چرخه کشاورزی استان قم نمی گذرد، افزود: سال گذشته سطح زیرکشت زعفران در قم حدود 10 هکتار بود که این میزان در سال جاری به 15 هکتار رسید و اکنون بیش از 50 بهره بردار در جریان تولید این محصول فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: در سال جاری 20 کیلوگرم زعفران با سطح کیفیت بسیار عالی در مناطق مختلف قم برداشت شد و امید است با توجه به موقعیت مناسب استان قم برای کشت این محصول در سال های آینده کشت آن توسعه یابد و بتوان با اقدام های کارشناسی میزان برداشت زعفران از هر هکتار را افزایش داد و به حدود 10 کیلوگرم رساند.

ابراهیمی گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار زمین های کشت زعفران که در زمینه فرآوری و بسته بندی این محصول فعالیت می کنند، می تواند موقعیت خوبی برای اشتغالزایی و بالا رفتن ارزش اقتصادی کشت زعفران در قم باشد.

وی بیان کرد: برای کشت هر هکتار زعفران به طور متوسط به 500 میلیون ریال سرمایه گذاری نیاز است که با برداشت محصول در سال اول، این هزینه تامین می شود و از سال دوم به بعد روند سود دهی گیاه زعفران تا 6 سال آغاز می شود و بهره برداران می توانند از هر هکتار خود به طور متوسط بین 3 تا 10 کیلوگرم زعفران برداشت کنند.

وی ادامه داد: زعفران گیاهی است که برای ادامه حیات خود به آب کمی احتیاج دارد و در طول دوره رشد، حدود پنج مرتبه آبیاری می شود، بنابراین برای کشت در استان قم که با کمبود منابع آبی دست به گریبان است، مزیت دارد. 

این کارشناس سازمان جهاد کشاورزی قم، گفت: خاکی که گیاه زعفران در آن کشت می شود نباید درصد شوری بالایی داشته باشد و هرچه بافت خاک سبک باشد، کیفیت محصول بالا می رود.

وی بیان کرد: کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم در همه مناطق استان آماده اند تا مشاوره های لازم برای کاشت این محصول را در اختیار کشاورزان بومی قرار دهند و در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت در کنار بهره برداران باشند.

تغییر الگوی کشت و کشت گیاهان دارویی و کم آب بر به دلیل برخورداری از مزایای اقتصادی و سازگاری با اقلیم در دستور کار جهاد کشاورزی قم قرار گرفته و حدود 300هکتار از زمین های کشاورزی استان برای کشت این گیاهان اختصاص یافته است.

گسترش سطح زیر کشت گیاه زعفران از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی قم برای رشد اقتصادی بیشتر استان در بخش کشاورزی و اشتغالزایی مردم مناطق روستایی است.

حدود 10 قلم گیاه دارویی در استان قم شامل نعنا فلفلی، نعنا معمولی، شوید، به لیمو، بابونه، زیره سبز، بید مشک، گل محمدی و زعفران کشت می‌شود.

در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت قم معادل 104 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان قم شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص یافته است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، استان قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی قم بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار