یک اجرای متفاوت در همدان
نادر مشایخی آهنگساز، رهبر ارکستر و تحصیل‌کرده دانشگاه موسیقی وین اتریش در رشته آهنگسازی، رهبری و موسیقی الکترونیک با درجه ممتاز؛ مشایخی در سال ۲۰۰۱ «آنسامبل وین» را تشکیل داد و از همان سال‌ها رهبری گروه‌هایی چون وین ۲۰۰۱ وکاپلا کوندورتا و همکاری با هنرمندانی چون هانا شیگولا را آغاز کرد.
کد خبر: ۴۶۳۱۸۶
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۰ 19 July 2017
نادر مشایخی زاده ۵ آذر ۱۳۳۷ در تهران است او آهنگساز، رهبر ارکستر و فرزند بازیگر قدیمی تئاتر وسینما، جمشید مشایخی است. مشایخی تحصیل‌کرده دانشگاه موسیقی وین در اتریش  است و در رشته آهنگسازی،رهبری و موسیقی الکترونیک تحصیل‌کرده و با درجه ممتاز فارغ‌التحصیل شده مشایخی در سال ۲۰۰۱ «آنسامبل وین ۲۰۰۱» را تشکیل داد و از همان سال‌ها رهبری گروه‌هایی چون وین ۲۰۰۱ و کاپلا کوندورتا و همکاری با هنرمندانی چون هانا شیگولا را آغاز کرد. 

به گزارش تابناک همدان؛ از دیگر فعالیت‌های این آهنگساز رهبری ارکستر سمفونیک تهران و اجرای کنسرت با این ارکستر در اتریش و آلمان، تدریس در دانشگاه تهران، دانشکدهٔ موسیقی دانشگاه هنر، دانشکدهٔ صداوسیما و کنسرواتوار تهران است.

رضا جمشیدیان مدیر آموزشگاه نی‌لبک از متولیان و برگزارکنندگان این برنامه که سال‌هاست درزمینه کنسرت‌های هنرجویی و پژوهشی فعالیت دارد درباره کنسرت نادر مشایخی در همدان می‌گوید: حرکت جالبی است، ابتدا باید گفت هدف ایجاد انگیزه برای اعضای گروه است. این اجرا برای مردم همدان و علاقه‌مندان نیز انگیزه ایجاد می‌کند و رویداد و حرکتی برای گریز از بی‌انگیزگی‌ها و خمودگی‌ها است. وقتی حرکت دیده می‌شود و اتفاق می‌افتد جریان‌ها شکل می‌گیرند.

جمشیدیان می‌گوید: وقتی حرکت خودجوشی مانندبرنامه پیش‌ رو رامی‌بینیم، متوجه می‌شویم یک اتفاق در حال شکل‌گیری است. شخصیتی که دعوت‌شده اتفاق را رقم خواهد زد من از آقای مشایخی خیلی شناخت ندارم اما نوع موسیقی ایشان مرا ترغیب کرد که با دوستان همراهی کنم.

او ادامه می‌دهد: موسیقی آقای مشایخی یک نوع موسیقی تجربی است این نوع موسیقی که قرار است در همدان اجرا شود یک تجربه‌ای است که از دل گروه و اعضای گروه بیرون خواهد آمد و ظرفیت گروه مشخص خواهد شد. وگرنه می‌توان قطعه‌ای را نوشت و به اعضای گروه داد تا آنها هم طبق برنامه اجرا کنند حال زمان اجرا خواهید دید چه‌کار نوینی اتفاق خواهد افتاد، چگونه صداهای تازه‌ای می‌شنوید.

این مدرس موسیقی در ادامه  می‌گوید: بخشی از کاربر اساس خلاقیت اعضای گروه است ممکن است در یک لحظه بگوید هر کس هر قطعه‌ای را دوست دارد بنوازد و برآیند این نیروها و استعدادها و انرژی‌ها حالت و موسیقی خاصی را به وجود خواهد آورد، کار از پیش تعیین‌شده نیست، کاملاً کار تجربی است.

جمشیدیان با اشاره به مخاطبان این‌گونه از هنر می‌گوید: این‌گونه از موسیقی بیشتر اهالی موسیقی و نوازندگان را راضی می‌کند و دیدگاه این نوازندگان را می‌تواند تغییر دهد  پس بر هنرمندان تأثیر می‌گذارد، برای مخاطب عام جذابیتی ندارد مگر اینکه تبلیغات آن‌قدر زیاد باشد که مردم عادی را نیز به سالن بکشاند. اما برای من جذاب و مهم است و برای من و نوازندگان دغدغه است که بدانیم ارکستراسیون چگونه است، دوست داریم بدانیم سازبندی چه شکی دارد، نظریه‌های مشایخی چه کارکردی دارد و این نظریات در اختیار اهالی موسیقی قرار می‌گیرد. 

اگر آمار نسبی بگیرید فکر می‌کنید چه تعداد از اهالی موسیقی مشایخی را می‌شناسند هنرمند خاصی که مخاطب خاص نیز دارد.

او در پایان با اشاره به تاریخ  حضور مشایخی در همدان می‌گوید: برنامه‌ها  از ۱۸ تا ۲۰ مرداد است که دو روز کارگاه و روز بیستم کنسرت و پرفورمنس اجرا خواهیم داشت. در کارگاه‌های آموزشی نیز همه غافلگیر خواهند شد یک برنامه بداهه که در رفتار، در ساز، در تفکر و در لحظه اتفاق خواهد افتاد کارگاه‌ها نیز از پیش تعیین‌شده نیست.


منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار