وقتی مشکلات روزمره را درکنار محقق نشدن مصوبات سفر سال گذشته هیات دولت به استان از جمله اعتبار 20میلیارد تومانی درحوزه میراث فرهنگی ببینیم، متوجه می شویم دولت تدبیر وامید نیازمند یک عزم جدی و قاطعیت در عرصه های فرهنگی است پس در شرایط فعلی نمی توان انتظار زیادی داشت.
کد خبر: ۲۹۴۳۷۳
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۴ 11 September 2016
دولت تدبیروامید به ماه های پایانی عمر خود نزدیک می شود و در حوزه های مختلف با چالش هایی روبرو است. گذشته از موضوع هسته ای که می توان گفت با رفع چالش و حل بحران توانسته کارنامه قابل قبولی داشته باشد در مسائل داخلی چندان موفق نبوده است. هرچند مهار تورم افسار گسیخته 8ساله دولت قبلی ومدیریت طرح تحول سلامت را نمی توان کار کوچکی برشمرد و از آن به راحتی گذشت. اما در سایر حوزه ها عملکرد قابل دفاعی ندارد. به خصوص حوزه فرهنگ که با چالش های اساسی روبرو است.
 
به گزارش تابناک همدان، حوزه فرهنگ با مشکل اساسی روبرو است بی تفاوتی دولت ها به مقوله فرهنگ وهنر سابقه طولانی دارد. ساده ترین مثال و نتیجه گیری را از تخصیص بودجه های فرهنگی می توان داشت به طور مثال  بودجه دو اداره کل فرهنگ و ارشاد و میراث فرهنگی دراستان سالانه کمتر از 10 میلیارد تومان است. مسلما با این اعتبار جزهزینه روزمره اداری و تبلیغات کاری نمی توان انجام داد. به همین سبب مدیرانی که با بودجه اندک کاری از پیش نمی برند به کارهای تبلیغاتی روی می آورند، تا عملکرد ضعیف خود و کارهای نکرده را در پس پشت تبلیغات کاذب پنهان کنند.
 
مورد دوم که بسیار مهم است ضعف و ناکارآمدی مدیران ارشد فرهنگی زیر مجموعه دولت است دولت تدبیر و امید به بهانه کمبود بودجه از استخدام نیرو در سه سال گذشته سر باز زده، به دنبال این رویکرد هیچ مدیر متخصصی از خارج دایره دولتی وارد بدنه دولت نشده است. بیشتر مدیران یا از دولت پیشین سکان مدیریت را در دست دارند و یا اگر تغییری صورت گرفته مدیر کلی از استانی به استان دیگر یا از نهادی به نهاد دیگر منتقل شده است. به طور مثال درمدت سه سال گذشته اداره کل میراث قرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان شاهد حضورسه مدیرکل برصندلی مدیریت این اداره بوده است. گذشته از نقد عملکرد مدیران پیشین نهادی که مدام شاهد تغییرات در حوزه مدیریتی است، نمی تواند ثبات در بدنه خود را تجربه کند.
 
هر چند مدیرکل جدید میراث نسبت به همتایان پیش از خود توانمندتر است، اما اعتبار ناچیز اداره کل میراث فرهنگی استان مانع کارهای زیرساختی دراین استان شده است درسه سال گذشته نیز مانند دولت قبلی یک اثر تاریخی ثبت ملی نشده و هیچ بنای تاریخی خریداری نشده، محوطه های باستانی شرایط خوبی ندارند و حتا یک موزه به تعداد موزه های استان اضافه نشده است. درچنین شرایطی مدیر فعلی میراث استان تمام تلاش خود را به حفاظت از آثار موجود صرف می کند و دست خود را درعملیایت اجرایی بسته می بیند. صنایع دستی استان، حتا سفال و سفالگری نیز حال و روز خوشی ندارد و گردشگری نیز درحد بنرهای تبلیغاتی باقی مانده است.
 
مشکلات اداره کل فرهنگ و ارشاد استان اما از نوع دیگری است. اگر چه در طول دوسال گذشته مدیرکل این نهاد تغییری نداشته اما بسیار ضعیف عمل کرده است. لغو کنسرت ها از جمله جلوگیری از صدورمجوز برای کنسرت شهرام ناظری، مسکوت ماندن اجرای ساختمان موزه هنرهای معاصر استان و بلاتکلیفی ساخت بنای انجمن خوشنویسان نمونه ای از بلاتکلیفی این نهاد است.
 
وقتی مشکلات روزمره را درکنار محقق نشدن مصوبات سفر سال گذشته هیات دولت به استان از جمله اعتبار 20میلیارد تومانی درحوزه میراث فرهنگی ببینیم، متوجه می شویم دولت تدبیر وامید نیازمند یک عزم جدی و قاطعیت در عرصه های فرهنگی است پس در شرایط فعلی نمی توان انتظار زیادی داشت.
 
انتظاری که مردم استان همدان از عملکرد فرهنگی و هنری دولت داشتند در این دولت برآورده نشده است. اگر پروژه یا برنامه ای پیگیری می شود روند آن چندان کند، فرسایشی و لاکپشتی است که امیدی به نتیجه بخشی دیده نمی توان داشت. دغدغه مندان این عرصه امیدوارند با ادامه همین دولت در دوره پیش رو بتوانند ثباتی را در این عرصه تجربه کنند تا شاید به حداقل ها دست یابند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار