با توجه به وجود برنامه پایش ذخایر خون در کشور اجازه نمی‌دهیم در هیچ استانی میزان ذخیره خون کمتر از 7 برابر مصرف آن استان باشد.
کد خبر: ۲۶۲۹۳۲
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۵ 19 July 2016
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اجرای شبکه خون‌رسانی در کشور گفت: با توجه به وجود برنامه پایش ذخایر خون در کشور اجازه نمی‌دهیم در هیچ استانی میزان ذخیره خون کمتر از 7 برابر مصرف آن استان باشد.

به‌گزارش ایسنا، دکتر علی‌اکبر پورفتح‌اله سه‌شنبه 29 تیر در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه ملزومات مورد نیاز انتقال خون ذخیره راهبردی شده است، اظهار کرد: برنامه راهبردی و عملیاتی سازمان انتقال خون تدوین و اجرایی می‌شود تا از این طریق حجم اهداکنندگان مستمر افزایش یابد.

باید بر روی سلامت خون کار شود

وی وظیفه سازمان انتقال خون را تأمین خون کافی و سالم دانست و تصریح کرد: تأمین خون با اولویت بر سلامت آن یکی از وظایف سامازن انتقال خون است تا همیشه خون در دسترس باشد که خوشبختانه در کشور از مرحله کفایت خون گذر کرده‌ایم و باید بر روی سلامت خون کار کنیم.

500 هزار اهدا کننده مستمر در کشور وجود دارد

پورفتح‌اله عنوان کرد: براساس اطلاعات 5 سال گذشته اکثر موارد HIV و هپاتیت B  وC  در کسانی مشاهده شده که برای نخستین‌بار خون اهدا کردند به‌طوریکه 75 درصد موارد هپاتیت B و C و  HIVدر اهدا کنندگان بار اولی دیده شد که جمعیت 25 درصدی اهداکنندگان کشور را تشکیل می‌دهند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با تأکید بر کاهش آمار اهداکنندگان بار اولی، گفت: باید به سمتی برویم که اهداکنندگان بار اولی را کاسته و جمعیت مستمر را نگهداریم.

وی جمعیت اهداکنندگان مستمر را 51 درصد دانست و افزود: در حال حاضر 500 هزار اهداکننده مستمر و یک میلیون اهداکننده با سابقه در کشور وجود دارد که در تلاش هستیم اهداکنندگان فرهیخته و آگاه را افزایش دهیم.

ذخیره 160 هزار لیتر پلاسمای مازاد در کشور

وی درخصوص تولید داروهای مشتق از پلاسما نیز بیان کرد: در حال حاضر 160 هزار لیتر ظرفیت جمع‌آوری پلاسمای مازاد بر مصرف بیمارستانی در کشور وجود دارد و یکی از برنامه‌های سازمان انتقال خون توسعه جمع‌آوری پلاسما و رساندن ظرفیت ذخیره به 200 هزار لیتر است.

پورفتح‌‎اله یادآور شد: 200 هزار لیتر پلاسما به روش اهدای مستقیم پلاسما در 8 مرکز تهیه و تأمین می‌شود که اگر بتوانیم این میزان را به 600 هزار لیتر برسانیم می‌توانیم داروهای مشتق از پلاسما را با پلاسمای ایرانی تولید کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نیمی از داروهای مشتق از پلاسما در کشور با پلاسمای ایرانی تولید می‌شود، اظهار کرد: نیمی از داروهای مشتق از پلاسما از پلاسمای ایرانی تولید می‌شود به‌طوریکه 25 درصد از فاکتور 8 انعقادی از پلاسمای ایرانی تولید می‌شود و اگر در آلبومین هم مدیریت مصرف صورت گیرد به‌زودی می‌توانیم به طور 100 درصدی با پلاسمای ایرانی تولید کنیم.

کاهش 17 میلیون دلاری ارزبری با تولید داروهای مشتق از پلاسمای ایرانی

مدیرعامل سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی در سال 2011 کشور ایران توانست 11 میلیون دلار کاهش ارزبری در زمینه تولید داروهای مشتق از پلاسما داشته باشد که سال گذشته این عدد به 17 میلیون دلار رسید.

پورفتح‌اله با اشاره به اینکه پراکندگی یکی از مشکلات کشورهای در حال توسعه است، عنوان کرد: سازمان انتقال خون به دنبال محدود کردن مراکز جمع‌آوری خون است چرا که در حال حاضر بیش از 200 مرکز جمع‌آوری خون در کشور وجود دارد که با ظرفیت‌های پایینی کار می‌کنند و با مشکلات متعددی مواجه هستند بنابراین سرمایه‌گذاری به سمت مراکزی است که با حجم بالایی خون جمع‌آوری می‌کنند.

ساخت و راه‌اندازی 9 مرکز انتقال خون سیار

 وی از ساخت مراکز سیار انتقال خون در کشور خبر داد و تصریح کرد: سازمان انتقال خون برنامه‌ریزی کرده با کمک خیرین 9 واحد سیار انتقال خون ایجاد کند که درحال حاضر یک کانتینر ساخته و دومین کانتینر هم در همین ماه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی گفت: این مراکز سیار در مواقع بحران و عادی کار خون‌رسانی را در 9 نقطه کشور انجام می‌دهند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به تغییر آئین‌نامه انتقال خون بیمارستانی، بیان کرد: امکانات لازم برای ذخیره‌سازی خون و تقویت بانک‌های خون در مراکز درمانی تهیه شده است.

پورفتح‌اله با بیان اینکه تعداد مراکز زیر 15 هزار واحد خونی در کشور زیاد است، افزود: هنوز اقدام به تعطیلی این مراکز نکرده‌ایم اما نیاز به فرهنگ‌سازی و تغییر نگاه مردم داریم.

وی ادامه داد: خوشبختانه در استان همدان مشکلی در این زمینه وجود ندارد و یک مرکز انتقال خون این استان براساس استاندارد فعالیت می‌کند.

مصرف پلاکت در کشور به یک میلیون واحد رسیده است

وی عمده مشکل تأمین خون را در خصوص تأمین پلاکت دانست و گفت: همه دنیا در زمینه تدمین پلاکت مشکل عمده‌ای دارند چرا که افراد مصرف‌ کننده پلاکت در جوامع انسانی به شدت رو به افزایش است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران خاطرنشان کرد: میزان مصرف پلاکت ظرف 5 سال گذشته در کشور از 400 هزار واحد به یک میلیون واحد رسیده است.

پورفتح‌اله با اشاره به اینکه امکان اهدای مستقیم پلاکت در همه استان‌ها وجود دارد، بیان کرد: یکی از موانع اهدای مستقیم پلاکت هزینه سنگین ملزومات یک‌بار مصرف این کار بود که با اجرای طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید این هزینه‌ها کاهش یافته و با فرهنگ‌سازی اهدا پلاکت مشکل آن را مرتفع خواهیم کرد.

وی با تأکید بر مدیریت خونریزی‌های وسیع ناشی از حوادث، یادآور شد: با استفاده از گروه خونی O میتوانیم مدیریت بحران در زمان بروز حوادث را انجام دهیم.

سهم بانوان در اهدا خون کمتر از 5 درصد است

وی با بیان اینکه سهم بانوان دراهدا خون کمتر از 5 درصد است، افزود: در اهدا خون توسط بانوان شاخص خوبی نداریم که البته همه کشورهای درحال توسعه این مشکل وجود دارد که باید به سمتی برویم که مشارکت بانوان در اهدا خون افزایش پیدا کند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران نبود زیرساخت‌های مناسب اهدا خون برای بانوان را یکی از موارد دخیل در کم بودن مشارکت بانوان در اهدا خون عنوان کرد.

پورفتح‌اله درخصوص تهیه و تأمین سلول‌های بنیادی خون‌ساز گفت: اگر 100 هزار داوطلب اهدای سلول‌های بنیادی داشته باشیم می‌توانیم 50 درصد نیاز کسانی که نیازمند پیوند مغز استخوان هستند را تأمین کنیم که سیستم سازگاری‌سجی نیازمند 35 میلیارد تومان اعتبار بود که تأمین شده است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار