تغییرات درجه حرارت امکان تکثیر گروه‌های متفاوت ویروس‌ها را فراهم می‌آورد و این ویروس‌ها هستند که مردم را بیمار می‌کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهند که رینوویروس‌ها و کوروناویروس‌ها دو گروه اصلی ویروسی عامل ایجاد سرماخوردگی هستند. جالب اینکه این ویروس‌ها در آب وهوای سردتر برای مثال در پاییز و اوایل بهار بیشتر تکثیر می‌کنند. به همین ترتیب ویروس آنفلوآنزا در آب وهوای سرد و خشک بیشتر تکثیر و پخش می‌شود.
کد خبر: ۱۰۰۴۸۱۳
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۵ 27 October 2021
حتما به این تجربه رسیده‌اید که هرسال با پایان زمستان و فرارسیدن بهار، به میزان بیشتری بیمار می‌شوید و سرما می‌خورید. این اتفاق صرفا برای شما رخ نمی‌دهد و در مقیاس جهانی، بیشترین میزان سرماخوردگی در فصل‌های پاییز و بهار رخ می‌دهد.

به گزارش تابناک همدان، حتما به این تجربه رسیده‌اید که هر سال با پایان زمستان و فرا رسیدن بهار، به میزان بیشتری بیمار می‌شوید و سرما می‌خورید. این اتفاق صرفا برای شما رخ نمی‌دهد و در مقیاس جهانی، بیشترین میزان سرماخوردگی در فصل‌های پاییز و بهار رخ می‌دهد.

تغییر فصل‌ها با شیوع برخی از بیماری‌ها مرتبط هستند، برای مثال سرماخوردگی و آنفلوآنزا با شروع فصل سرد رایج می‌شوند؛ اما کارشناسان می‌گویند که تغییرات درجه حرارت علت مستقیم این بیماری‌ها نیستند.

آسم و بیماری‌های سیستم ایمنی در فصل‌های بهار و پاییز، میزان حساسیت فصلی افزایش پیدا می‌کند و بدن افراد برای ابتلا به عفونت‌ها مستعدتر می‌شود. در این شرایط، التهاب بینی که به دلیل حساسیت پدید آمده است، کار ویروس‌ها را برای ورود و انتشار از طریق بینی راحت‌تر می‌کند. از سوی دیگر سیستم ایمنی بدن بر اثر بروز حساسیت و آلرژی، درگیر می‌شود و منابع دفاعی کمتری در بدن به‌صورت آزاد می‌توانند از شما در برابر بیماری‌ها محافظت کنند. به این ترتیب حتی اگر شما حساسیت نداشته باشید نیز نوسانات فصلی هوا و عواملی مانند تغییر در فشار اتمسفر، دما و باد می‌تواند راه‌های هوایی و بینی شما را تحریک کند و به این ترتیب، شما در برابر سرماخوردگی و عفونت‌ها ضعیف‌تر می‌شوید.

تغییرات درجه حرارت امکان تکثیر گروه‌های متفاوت ویروس‌ها را فراهم می‌آورد و این ویروس‌ها هستند که مردم را بیمار می‌کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که رینوویروس‌ها و کوروناویروس‌ها دو گروه اصلی ویروسی عامل ایجاد سرماخوردگی هستند. جالب اینکه این ویروس‌ها در آب وهوای سردتر برای مثال در پاییز و اوایل بهار بیشتر تکثیر می‌کنند. به همین ترتیب ویروس آنفلوآنزا در آب وهوای سرد و خشک بیشتر تکثیر و پخش می‌شود.

به همین علت است که آنفلوانزا در ماه‌های زمستان شایع‌تر است. بیماری‌های تابستانی ناشی از ترکیبی از عوامل متعدد هستند. افراد دچار آلرژی فصلی، اغلب دچار پرخونی مخاطی می‌شوند و در نتیجه هنگامی که در معرض گرده‌های گیاهی، کپک‌ها یا علف قرار می‌گیرند، دچار آبریزش بینی و خارش چشم می‌شوند. دستگاه ایمنی این افراد هنگام واکنش به این مواد آلرژی‌زا بیش از حد فعال می‌شود، درنتیجه دفاعشان در برابر ویروس‌ها تضعیف می‌شود و با احتمال بیشتری به آن‌ها مبتلا می‌شوند. البته عفونت ویروسی تابستانی معمولا خفیف‌تر از عفونت‌های ویروسی در سایر فصل‌ها هستند.

مسئله دیگر این است که افراد ممکن است آلرژی‌شان را با سرماخوردگی اشتباه بگیرند.

گفته می‌شود که اصطلاح تب یونجه در واقع از زمانی معمول شده است که کشاورزانی که در انتهای تابستان یونجه جمع می‌کردند، به اصطلاح تب می‌کردند. اما در واقع این افراد فقط در معرض میزان زیادی از مواد آلرژی‌زا در مزارع قرار می‌گرفتند. مهم‌ترین توصیه برای پیشگیری از این بیماری‌های فصلی، همان دستورالعمل‌های معمول است: دست‌هایتان را خوب بشویید، زیاد ورزش کنید، غذای سالم بخورید و ۶ تا ۸ ساعت خواب راحت داشته باشید.
 
منبع: آنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار